To mi připomíná odpovědi rádia Jerevan :-)
Back up funguje perfektne kdyz vymenujes za stejny HW se stejnyma kartama, pouze se rozhodi addresy a routy na ethernetech a dhcp... a vse co s nema souvisi... pokud vymenis karty tak tam nebudes mit kanaly ktery jsou tam nalazene, ssid, prirazene adresy, rozhozeny acces list apod... logicky vse co s tim souvisi. Pokud jdes vymenit board za board.... co vlastne chces aby sis mohl pri mrtvem RB pretahnout? kdyz budou OK karty tak bezdratovou cast neresis, pouze LAN... i maskarady ktery maji treba ve vice mnozstvi nastavenych vice interfacu...
Takový backup je bohužel z větší části k ničemu. To rychleji zvládnu ručně. A ani s těmi stejnými kartami nemáš pravdu. Když se podíváš do toho exportu (backup je podle mě stejný), tak se neodkazuje na kartu dle MAC, ale dle interního čísla. A to můžeš mít jiné a dokonce ani ne popořadě (třeba když jsi postupem doby jednu vyměnil). Takže ti to sice "něco" nakonfiguruje, ale nevíš pořádně co, neboť ti to i MAC adresy změní.
Já si z toho texťáku MACky a některé další informace vymazávám (automaticky). Pak je to vcelku použitelný. Ale když to používám, tak stejně napůl ručně, po kouskách aby se mi ta konfigurace nepojebala.
Ono je také vtipné, když v některé verzi MK změní parametry. Např. názvy pásem ... pak to opět neprojde.
Ideální stav by byl: něco se podělá. Technik typ cvičená opice si ve skladu vezme stejný RB, stejný počet karet, poskládá, namontuje. Nahraje jeden script a jde domů ... Bohužel to takto nejde a v pojetí MK nespíš ani nemůže.
Otázkou je, jak je na tom ta nová možnost Export Compact. Tu jsem ještě nezkoušel.