V RB450G jsou kondenzátory na 35V, 10V a 6.3V (SMD součástky jsem nepřečetl ...). Přepětí se vygeneruje velice lehko :-) S podivem ovšem jsou do 105 stupňů, takže teplem to asi nebude. Nejsem žádný velký elektronik, ale řekl bych, že používat do tohoto typu zařízení elektrolyty je blbost. Prostě stárnou. Naprosto stejných příkladů třeba z PC motherboardů jsem viděl spoustu. Ale tam to mívalo spíš pozvolný průběh - je jich tam hafo, takže to neodešlo naráz, ale stupňovali se podivné restarty atp. Tady holt odejde jeden a je konec.
Je to castecne od tepla a castecne pouzitim podprumerne kvality kondiku.
Na motherboardech to bylo krasne videt - stejna deska v krabici s vetrakem jen ve zdroji se koupala ve vzduchu kolem 40°C - tam se elyty uz davno nafoukly. Ta sama deska v bedne s ventilatorem jeste vepredu pro vhaneni vzduchu jede doted. U RB je to jeste loterie, jak se vyspi cinan a jak kvalitni elyty ten den uvari. Videl jsem nafoukle kondy na RB nejdrive po 1,5roce, kde se to peklo na slunci a pak jsem videl po cca 3-4letech v klimatizovanem rozvadeci.
Kdyz uz to budete menit, tak je lepsi dat polymerni SMD. Ty teplotou netrpi a clovek nemusi cistit diry v DPS.