Ahojte
Dostal som sa do nasledovneho problému a neviem si uz nejak dať rady.
Ako hlavny router stale pouzivam mikrotik server asus s procesorom Intel Xeon E5620 s ramkou 4G a SSD diskom 60G. Zvysil sa mi trafick na 300Mbps a nejak mi to ide riadne do výkonu.
Rozmyslal som ze by som NAT a QUEUES Tree rozdelil na dve masiny.
Na nete som sa niekde dočítal, ze by bolo vhodnejsie použit na to nejaky switch a tam nejak spravit linuxovy server s pravidlami.
Neviem ci to napisem spravne ale skusim:
Niekde som cital ze dat nejaky kvalitnejsi switch napr cisco. Ja som si zapozical switch Alcatel OmniSwitch 6850-24L (este som ani nepozeral konfiguraciu, zohnal som si len navod k tomu a nejake zakladne prikazy)
moja predstava by bola asi nasledovná
vytvorit na switchy Vlan1(pripojenie netu + backuplinka na net rozdielny poskytovatelia) a VLan2 (intranet). Na switchy spustit NAT a potom by som dal server napr. s debianom (len neviem ci musi byt proxy ? ) a na servery by sa robili pravidla ako je routing verejnych IP a nejaky Firewall a nieco na QUEUES pre zákaznikov.
Prosim Vás viete mi povedat ktoré riesenie bude lepsie ? Je mozne ze o rok ten trafick bude aj 600M tak aby som sa nejak nepopalil a nasiel nejake vhodne riesenie a stabilne do buducna
Za pochopenie a vase rady vopred Ďakujem
PS: Ak mate nejake ine riešenie čo by mi pomohlo rad si ho vypocujem