Zdravim v nasej obci nemame ziadny normalny internet, preto som sa rozhodol ho vytvorit. Pristupnost ku konektivite ziadna okrem satelitu, takze som sa rozhodol pre tooway. Ten ale nema verejnu staticku ip adresu. Takze to budem riesit tak ze cez astra2connect mi pobezi server s dns, dhcp, postfix, smtp, pop , webail a mysql5 + apache2(eth0) (Debian squeezy). 2-hou konektivitu z tooway prinesiem na eth1, vystup do lokalnej siete cca 20 klientov pojde z eth3 do AP (starosta nepovolil natiahnut kable) a potom ku kazdemu klientovi wifi klient resp. AP v rezimu klient a utp do klientskeho PC
A teraz otazky na ktoré hľadám odpoved:
1. Návod na 2 konektivity pre LAN som tu videl niekolko, ale budu fungovat ak satelitne spojenie nema verejnu ip adresu?
2. Ako nakonfigurovať a hlavne kde, aby sa po prenesení napr. 4Gb dát z internetu spomalila rýchlosť u klienta z full na cca 128kbps?
3. Ako klienta používať Airlive napr. 5460? alebo co odporúčate?
4. Dá sa z AP vytvoriť sieť bunkového tvaru bez ich vzájomneho prepojenia cez UTP kábel, teda aby fungoval ako AP+klient?
Server mi uz bezi zatial bez tooway maju ho dodat na buduci tyzden zatial davam do prevadzky web a mail server (dns uz bezi)...