Souhlasim s honzam.
už jenom vidím jak za nějakou dobu to bude 3x3 mimo, pak 4x4 a já nevim co ještě může nastat dalšího... nebo třeba pan peterka začně prodávat 9Ghz za 4k a někde se začne nasazovat to.. co já vim, ale prostě zařízení se pořád mění..
my co jsme budovali lokality před 3mi lety, tak jme vysílače jenom v průběhu té doby z poloviny předělali, teď např, jsme jednu celou lokalitu (7AP) kompletně předělali a stejně ještě na jaře za lepšího počasí jedno to hlavní AP pro tu lokalitu předěláme úplně (teď jsme jenom vyměnilipříjmací anténu a nějaké přidali...)
...
to samí u některých klientů už měníme staré NS za MIMO.. prostě když mají 8Mbit, tak jim to na těch Ačkových nechci říct že nejde, ale někdy to nejde tak jak by mohlo...
NBěkteré páteře máme třeba ještě na bulletech, ale tenhle rok všechny ty páteře (pokud je tam víc jak 10 lidí) půjdou do MIMO... ty investice jsou pořád.. proto chceme i např tenhle rok co nejvíc AP rovnou připojit s 10Ghz aby se to všechno zase za rok z poloviny nepředělávalo... prostě nároky klientů neustále rostou, stejně tak jako takové přesvědčení že by stále měli platit míň a míň... a pak jenom si půjdou v hospodě stěžovat jak že se to máme hrozně špatně že je všechno strašně drahý a jak tady bylo strašně levno za komančů...