zdarec,
úspěšně jsem obšlehnul strukturu updatovacího serveru a provedl pár testů. Nechtěl jsem aby se to stahovalo z public serveru kde nemůžu omezit jakou verzi dávám RBčkům ke stažení. Takže jsem zaměnil DNS záznam aby se to ptalo na můj server a podle logu web serveru jsem se dostal k tomu co to po web serveru chce. Upravil jsem strukturu balíčků a RBčko si to bez problému natáhlo včetně changelogu. Takhle můžu všechny RBčka v síti nastavit na autoupdate a nechat tam maximální verzi podle svého.
Bohužel opět "chyba". Pokud lišácky nasměruju RBčko s v5 do adresáře s v6 tak aby se provedl upgrade tak se proces zastaví na balíčku routerboard kterej ve v6 neni.
Další chyba je že když se na serveru nějaký soubor nenajde tak RBčko po neúspěšném pokusu začne cca každých 5 sekund ddosovat server a už nepřestane dokud se nerebootne RBčko. V případě toho že chybí balíček tak to vyvolá každých 5 sekund třeba 20 dotazů na web server. Když chybí changelog tak 2 dotazy. V případě tisíců RBček to může bejt docela problém. To se asi amazon prohne.
Má to neuvěřitelnou schopnost stahnout soubor. Můžete cestu odpojit a ono se to po znovu napojení zberchá a pokračuje a dokončí úkol.
Dál jsem si všimnul že v6 updatuje neuvěřitelně rychle. Můžu přidat/zakázat hromadu balíčků a ono to udělá během pár sekund při rebootu. Dal jsem i downgrade/upgrade všech balíčků a RB433AH to udělá během cca 10 sekund.