... Známému jsem rozjel proxmox a vzhledem k tomu že to je debian tak jsem i pohodlně mountnul druhej disk a prostě udělal cokoliv bylo třeba. To se mi jako hodně líbilo. Samozřejmě ...
Máš zkušenosti jak často to dělá problémy / jak obtížně se ty "problémy" opravují?
došlo mu tam místo na hlavnim disku takže chvíli trvalo než se přišlo na to proč virtual neběží jak má. Pak to šlo rychle, připojil se druhej disk, nahodila se na něj ext4ka, ručně se dopsalo namountování do hlavního disku, přes rozhraní se přidal další adresář tam kam se namountoval ten novej disk a tadáá, nový storage v rozhraní se ukázalo takže stačilo pak překopírovat image virtuálů a bylo vyřešeno. Pokud bych chtěl tak můžu ten image přes terminál prostě vykopírovat pryč ze stroje a dát do jinýho. Samozřejmě přes terminal.
Žádný jiný problémy nebyly. Má to tam možná už skoro rok. Zkoušel sem to i na hw raidu konrétně na stroji :-) naneštěstí to zvládne úplně v klidu když raid1 využije dva paralelní read přístupy k diskům na jednou takže žádný zpomalení se nekonalo :-)
Každý vm má svůj "systém" takže jsem asi hodinu tápal proč nemůžu nastavit backupování virtuálů než sem přišel na to že se musí storage označit pro backup :-D
Je tam toho samozřejmě víc. Nějak se tam dá rezervovat výkon a podobně. To jsem nikdy nezkoušel. Dokonce se dají pěkně v pohodě přidat uživatelé a ti pak můžou pod svým loginem přistupovat ke konkrétním virtuálům a ovládat je.