Dobrý den,
mohl by mě někdo kdo má zkušenosti nakopnout co dát za router do této konfigurace. Představa je taková, máme nyní dvě konektivity a od každého nějaké rozsahy veřejných IP adres. Když máme výpadek, tak přetočíme trafik, ale veřky nejedou, jelikož na hranicích máme nat 1. Tento problém se snažíme vyřešit tak, že konektivitu poptáme v Praze a pak si zaplatíme dvě trasy do daných lokalit.
Nyní máme hraniční routery na deskách supermicro síťovky gigové duální intely a xeony e3, gigo bych řekl, že zvládnou v pohodě. V daných lokalitách optika je a obě lokality jsou mezi sebou propojeny Alcomou o dostačující rychlosti na zálohu. Zajímalo by mě, jestli si myslím správně, že mi problém s veřejnejma vyřeší router, který bude komunikovat s mejma dvěma hraničníma routrama a pokud jeden nebo druhý spoj do Prahy, případně propoj na Alcomě vypadne, tak linky přesměruje na druhou a i veřejné půjdou dál. Pokud si to myslím úplně blbě, nebo se to dělá jinak prosím o nakopnutí.
Představa stroje je zatím v Praze 1Gbit/s link a k tomu záložní linku s 1Gbit/s kartou a pak 2x1Gbit/s pro naše lokality a aby tento stroj šel případně rozšiřovat na 10Gbit/s Link a 2x10gbit do lokalit. Ideální by bylo kdybychom měli stroj redundantní, nějaké Cisco, aby to bylo na 100% bez výpadku. Koukal jsem i na Juniper, ale k Ciscu mi přijde více dokumentace a knih ohledně konfigurace. Mohl by někdo kdo s tímto pracuje nahodit na čem by se to dalo rozjet, případně jestli je reálná redundance, nebo je dohled kde řeknu tohle zapni, tohle vypni a nebo je to seber se a dojeď? To poslední není nic pro nás, jelikož do Prahy je to 40 min a VRRP asi na takových traficích moc nechodí a nebo se pletu?
Koukal jsem na podobný post níže, ale vzal jsem si z toho jen pokud chceš vše kup si Cisco ASR, ale možná by mohl stačit jen "routing switch, třeba S9700", firewall by se dělal na hraničních do lokalit a zatím by tam zůstal i nat 1. Děkuji za rady, nebo případné postřehy. Věřím, že takovýto přechod má mnoho ISP už za sebou a cesta je už prošlápnutá.
Snad je to lépe čitelný.