Ted jsem si uvedomil, ze Hapi mozna resi stejnej problem co my obcas v novostavbach.
Potrebujeme pretahnout svaztek UTP z racku telefonica z jejich hrebenu do dalsiho noveho rozvadece.
Je to pripad, kdy musime zachovat v telefonice hnede a modre pary a ty datove pro 100mbps ethernet si potrebujem pretahnout.
Pevna spojka na utp kabel je draha a zabere hodne mista, tak to resime narazecim jezkem a prodlouzime trasu o cca 1 metr a tam se pak hodi svazek UTP.
Ale ten svazek sem nakonec nikdy nesehnal a vykaslal sem se na to.
No, krasne sem tu "prasarnu " popsal. Ale co nadelam, kdyz novostavba ma telefonni sit v cat3 tahanou v UTP cat 5e. (stesti v nestesti, pak staci v domacnosti vymenit zasuvku za RJ45)
Co jsem měl v ruce kabel 5e a lepší takovýto multisvazek, tak to stínění bylo přítomno, takže v pohodě. Pokud nešlo o low cost z deal extreme.
To Hapi: Pokud po tom stále toužíš, tak mě napadlo se zkusit zeptat na konci té vaši nové dálnice, přesněji zde: http://www.teicon.cz/ Před časem bývali ochotni sehnat a dodat kde co i v celkem malých dávkách, ale nebrali jsme od nich holé kabely, ale už nakonektorované svazky.