Dobry den vsem...
Chtel bych Vas pozadat o pomoc s nastavenim "MIKROTIK RouterBoard SXT Lite5 duální 16 dBi anténa MIMO (2x2), Nv2, L3 (5GHz)"
Pouzivam toto zarizeni pro pripojeni u providera Cheapernet v Praze.. Jsem s tim vcelku spokojeny, mam docela dobrou rychlost a narozdil od UPC kde jsem byl predtim jsem i svete div se schopny hrat nejake online hry bez pingu 20.000... Muj dotaz se tyka nastaveni..
Pan z Cheapernetu se mi na ap na moji zadost pripojil protoze jsem ho prosil o forwarovani portu na muj pocitac pripojeny v tomu AP (jsem jediny klient, tak jsem chtel mit moznost vyuzivat verejnou IP..
pripojil se, chvilku se v tom hrabal, a od te doby mam verejnou ip, super :) ALE... predtim kdyz jsem z jineho pc zadal svoji adresu tak se mi obevila webova administrace mikrotiku a mohl jsem se na dalku prihlasit a mikrotik treba vypnout, nebo se proste vrtat v nastaveni.. bohuzel to ted nejde, vsechny porty 200-65535 jsou smerovane na muj pocitac ve vnitrni siti (zkousel jsem zmenit z 0-65535 na 200-65535 bohuzel bez vysledku)..
muze mi nekdo poradit jak "obnovit" tuhle administraci? nepotrebuju na mem pc provozovat webserver, takze port 80 bych ra vyuzil na tohle..

Dekuji za jakekoliv rady :)