Hlavně - myslíte, že ten certifikát ověřují už na serveru v momentě SMTP? Já teda nevím, ale nějak se mi to moc nezdá.
Dělá se to celkem běžně, že už SMTP server ověřuje podpisy uvnitř mailů a dle pravidel likviduje/vrací. Subjektů (i mimo státní správu), co přijímají jen podepsané maily je řada. Ověřit, že certifikát je podepsaný jednou ze tří autorit (I.CA, PostSignum a eIdentity) a obsahuje několik určených atributů je celkem možné.
no aleš já mám kvalifikovaný certifikát jen je bez MPSV srágor, ale furt nevím kde čerpáš že bez MPSV se ani ne vys... tady to nepíšou, takže by to jít mělo :) o MPSV tam není ani čárka
Správně uvádíš, že vlastníš kvalifikovaný certifikát. Na udaném odkazu pro daný úřad je několikrát zopakováno, že přijímají maily podepsané pouze a jen zaručeným certifikátem (jinak řečeno uznávaným certifikátem). Oboje je terminus technikus (dosti blbě přeložený z angličtiny z EU nařízení) a definované zákonem (227/2000 Sb., o elektronickém podpisu). Pokud to chceš stručně, tak snad zde na I.CA, otázka "Co je uznávaný elektronický podpis?": "Jedná se tedy o námi nabízený kvalifikovaný certifikát obohacený o tzv. identifikátor MPSV". Viz:
:-)
Dojel jsi na něčme podobném, jako mnozí s převěsy, kdy si nevšimli (ať již omylem, ši záměrně), že už jsou zakázány, samospráva povolí a kraj pak zruší. Zde se stalo něco podobného. Dlouho stačil ten kvalifikovnaý podpispro řadu věcí. Než přišla novela 167/2012 Sb., která už jendoznačně řekla, že k podání vůči státu, samosprávě, právnickým i fyzickým osobám působích ve správě, ..., lze použít pouze uznávaný elektronický podpis... Aneb PostSignum (ČP) y si měla aktualizovat své tvrzení na :-)