zdravím,
řešíte někdo online sdílení dat mezi více zařízeními na více platformách?
můj požadavek je následující:
mám domácí pc s win7 připojený za routerem v domácí síti. Domů mám poslanou veřejnou adresu překládanou NAT 1 na hraničním routeru providera a nasměrovanou svojí sud-doménu DNS.
Na domácím PC mám spoustu hudby, filmů a dat, která bych chtěl mít všude po ruce. Ale jedná se o velký balík dat a proto nějaký cloud nepřipadá v úvahu, protože se synchronizuje na všech připojených zařízeních.
potom mám NTB taky s win7 a ještě telefon s androidem.
Můj požadavek je takový, že bych chtěl mít nějaký způsob propojení mezi všema zařízeníma a mít k dispozici složku (jednotku) z domácího pc, která se ale nebude nijak synchronizovat - pouze se obnoví seznam souborů, když to budu potřebovat. Další požadavek je aby se sdílená složka nechala v obou zařízeních připojit jako jednotka, abych mohl multimédia přehrávat přímo bez nutnosti stahování do zařízení.
potom bych paralelně k tomu chtěl mít jeden adresář, který bude online pro každé jedno zařízení. Aby například z mobilu mohl rovnou uložit fotku nebo procházet obsah telefonu - tudíž tahle složka se bude synchnonizovat nebo bude jako "serverová - zdrojová " a bude připojená v ostatních zařízeních.
Žádná velká oprávnění řešit nepotřebuju. je to pouze pro moje zařízení, takže klidně jenom jedno heslo. Pokud budu chtít něco nasdílet někomu jinýmu, založím si ftp.
A ještě jeden požadavek.Na tom domácím pc musí zůstat normální WIN adresářová struktura a NTFS. Abych na domácím PC mohl přistupovat rovnou do složky, mazat, editovat atd.
samozřejmě to musí být odolné proti přenesení mobilních zařízení (NTB a Android) do jiné sítě. pokud se připojím z domova, kavárny, práce atp...
Zkoušel jsem si instalovat OwnCloud, ale ten má vlastní strukturu adresářů a navíc vyžaduje synchronizaci dat na zařízeních.
Momentálně mám z domácího PC sdílený adresář připojený v ntb jako síťovou jednotku. To celkem splňuje požadavky, protože je to na DNS a funguje všude. Ale nepřijde mi to moc bezpečný a hlavně jsem nenašel program do androida, který by to dokázal mountnout přes DNS.
Takže zvažuju nějakou formu VPN.
Dokážete někdo poradit? používáte někdo něco podobnýho?