Na ty karty jsem se ptal z urciteho duvodu, jelikoz prakticky vsude nam vysi 3 kartove RB + nekde i sestistovky a osmistovky s 5 kartami. Prijit s koncepci, ve ktere by se vse predelalo na UBNT radia, rockety ci dalsi masiny o kterych treba ani nevim ze se pouzivaji, tak me rovnou v praci odstreli.
Tak na to odstřelení se rovnou připrav :) Všichni jsme měli 3portové plné mikrotiky nebo rb600/rb800. Ted už zbyli jenom tam kde není ještě takový trafic a ještě to tak nějak stíhá. Každý nový upgrade vysílače se rovná předělávka na solo antena + mikrotik.
A kruci, nase sit je v predpotopni stukture!!! OK, tedy vsechny ty plechove boxy, jak jsem je pracne vytahoval z vlhkotesnych krabic, tak ted abych je tam vracel a snazil se co nejvice odstinit masiny od sebe. :? Ja vedel ze se to nekdy vymsti. Dik za informaci.
Ok, jak tedy vypada koncepce sajtu a co se vse na nem vyskytuje? U nas doposud panuje jeden tri a vice kartovy mikrotik v palastove vlhkotesne krabici pouze na distancnich sloupcich, osazeno R52 nebo R52Hn, par pruchodek a drzak na sloup. Pigtaily 2-3m dlouhe k antenam na vylozniku, at jsou co nejdale od sebe. Napajeno pres POE
Jake propustnosti realne dosahujete na sajtu a do jakeho poctu klientu je vhodne pouzit treba ty RB911?
Pouzivate i ty radia od ubiqiti, rockety atd? hodne lidi si to pomerne chvali, tak se ptam jen na prakticke zkusenosti.
Sit routovana, v bridge nebo resite skrz vlany? (pomerne dost hloupy dotaz, cisco jsem zanechal pred zaverecnym certifikatem, postih si ponesu asi dlouhodobe)
SERVER - pouzivame desku od supermicra, na nem bezi Gento. Je tam nasazeny kvuli prekladu adres, dns, routovani atd.. Prusvih ze s tim umi pouze dva lide. Mikrotik x86 tohle udajne vse nezvlada (toto berte jako "jedna baba povidala" zatim jsem po tom nepatral a moc se nevyznam, jen mi je divne ze kdyz se zminim o Gentu, tak si ostatni kolegove klepou na celo)