licence na 10ghz jsou 128QAM, modulace je nastavena na 32QAM (BER = 0)
eth na 10ghz jsou na gbps FD
eth na RB (RB800) gbps FD -propoj s 10ghz zařízením, dále uz jen bezdrátové karty na RB800
latence NV2 jsou +/- do 10ms
reagoval jsem predtim na zpravu, kde figuroval nstreme, tady je najednou NV2. Nejak se v tom nevyznam. Nejak mi taky neni jasne proc kdyz mas licenci na 128QAM pouzivas jen 32QAM (slaby signal ??)
Z modulace samotne se neda urcit jaka je realna propustnost radia. Jde o to, ze pokud nema ta 10Ghz cast dost dlouhe buffery (nevime ani jaky typ radia mas), muze packety snadno ztracet (vetsinou to ma maly vliv ale pokud mas jen malou max propustnost radia tak se to muze projevovat dost).
Muzes zkusit na MT smerem k 10ghz radiu vyrobit shaper nastaveny na rychlost (nebo lehounce pod) co to radio je max schopne prenest. Pokud se ti podari v ty fronte vytunit delku fronty aby nebyla jen par desitek packetu, muze se problem vylepsit.
jinak na MT uz jsem videl i to, ze BW test mezi AP1 a klientem byl OK a BW test z klienta na AP2 (pripojene ke stejnemu switchi jako AP1) byl diametralne rozdilny.
omlouvam se za ten nstreme, nikde ho nemam nastaveny byl to puze preklep. melo tam byt napsano duplex
v zalozce protocol wirelles jsem zkousel na nstreme ale bez uspechu, spoj me totalne padal, pouze kdyz jsem vypnul kartu z bridge tak pres MAC telnet to slo vratit
radia mame 1S10 od miraclu
licence jsou již za stejnou cenu takze mame vsude 128QAM a ano z důvodu signalu na utlum mam nastavene na spojich tuto modulaci, rychlosti jsou + 100mbit
navic spoje nebeží na max rychlosti proto nevím zda shaper pred ethernerem má vyznam.
Btest mezi ap1 a ap2 pres switch, z jakého důvodu by mohl byt tyto rozdílný?
: Me hlavně zaráži jedna vec, při měření internetu bez shapingu mam mam download 10-15 ale upload klidne 30-40 tomuto právě nerozumím. :