+ netreba zabudat, ze uzivatel ked uz je pripojeny, tak uz ma rychlost nastavenu podla toho, co bolo v databaze v case pripojenia. Ak ma dojst k zmene rychlosti pripojenia bez reconnectu uzivatela (ktory moze priniest zmenu IP adresy, popadanie spojeni, atd), tak do hry treba pritiahnut este aj Interim-Update, teda aby NASko vedelo korektne obsluzit takuto poziadavku, a zmenit rychlost pre uz pripojeneho uzivatela bez jeho reconnectu.
Ak sa to zda zlozite - ano, je to zlozite, a da sa to. Par rokov to uz mame nasadene a chodive.
Úplně tomu nerozumím. Na mikrotikovi zapnu accounting a interim update na 00. Poté mi mikrotik každou minutu pošle na radius server informace o tom kolik toho klient natahal a zároveň si od radius serveru vezme novou rychlost? Zkoušel jsem si měnit hodnotu Mikrotik-Rate-Limit, ale na mikrotiku mi to rychlosti nezměnilo. Asi na to jdu špatně.
k svojmu vyssieuvedenemu prispevku doplnim, ze to nemame na mikrotiku... je to linux + rp-pppoe + vim + gcc ... a moze byt ze som sa sekol v tom interim-update, ten je totiz skutocne na accounting. v nom sme robili zmeny tiez, ale v tom zmysle, ze nam osobitne accountuje data prenesene do internetu a osobitne v ramci vnutornej siete. ak si dobre pamatam, tak zmena rychlosti je riesena tak, ze na radius serveri bezi tusim kazdych 5 minut proces, ktory prerata nove rychlosti priopjenia, a pri tych uzivateloch ktorym sa rychlost zmenila, da vediet na NASko cez jeho API, ze sa ma vykonat zmena. a ta sa vykona, bez potreby reconnectu... mame totiz postupny shaping, teda nie ze zo 100 mbit spravime zrazu 256kbit, ale ze ta rychlost postupne pomaly pada a pada...