Můžete mi někdo poradit?
Už delší dobu řeším tenhle problém - chci si připojit tiskárnu na druhým pc přes veřejnou IP adresu (za routerem) a nemám server.. měl jsem v plánu toho dosáhnout UNC cestou \\<veřejná IP>\<sdílená tiskárna>, ale nešlo to..
zatím to zkouším všechno lokálně z jednoho pc a zadávám IP jen tohoto PC, abych si ověřil funkčnost a nemusel nikam jezdit, případně kupovat další router..
tohle všechno jsem vyzkoušel:
- ROUTER - TP-LINK TL-WR741N
- WF.msc .. příchozí i odchozí pravidla, všechno povoleno
- ROUTER/SPI FIREWALL disablováno
- ROUTER - port forwarding (TPLINK/Forwarding/Virtual Servers a rozsah 1 - 65 534 tedy všechny porty povoleny)
- ROUTER/ACCESS CONTROL/add new rule (HOST - má veřejná IP adresa, TARGET - má veřejná IP, SCHEDULE - always)
- windows explorer "\\178.72.250.xxx" a nic.. žádná výzva k zadání loginu
nejdříve jsem zkoušel nastavit zabezpečení citlivě po malých krocích (port 445 - file and printer sharing, 136-139), ale když mi to nešlo, tak jsem všechny porty povolil a všechnu ochranu vypl a pořád nic..
ale zajímavé je, že port 80 - HTTP mi reaguje tak, jak by měl, vypnu ho ve FORWARDING/VIRTUAL SERVERS a nejde, když zapnu - jede
pročetl jsem snad všehny fóra, ale nikde jsem se o tom nedozvěděl, nevíte, kde dělám chybu? Nemá s tím co do činění funkce EDGE TRAVERSAL u příchozích pravidel (wf.msc | příchozí pravidla | sdílení souborů a tiskáren (SMB - in) 'port 445 | místní nabídka, vlastnosti | karta UPŘESNIT | EDGE TRAVERSAL)
jediné, co mě ještě napadá...
možná by v tom mohl být firewall routeru mého poskytovatele, na kterém to padá.. nevíte jak to zjistit?.. ale na druhou stranu když povolím např port 21 na routeru, tak mi ftp jede a tak stejně i u portu 80 pro můj web..
Včera mi přidělili veřejnou IP adresu..
""