keksik Ahojte, mozte prosim sem hodit programovaniu negramotnemu skript na PING watchog s udanou velkostou testovaneho paketu. Cize potrebujem pretavit domikrotiku windows prikaz ping 192.168.1.1 -t -l 1400 a po vyhodnoteni nedostupnosti 192.168.1.1 vyvolat restart RB na ktorom ten ping bezi. (pretoze pakety o malej velkosti idu ale zblbne interface alebo co a vetsie pakety nelezu, a nestaci vyp/zap problematicke interface). Dakujem.
keksik :if ([/ping 192.168.1.1 count=10 size=1400] = 0) do={ :log error ("REBOOT") /system reboot } Super, vrele dik. Nechcem nikomu zvysovat tlak, ale prosim este ako zabezpecim (cez scheduler, co tam zadat? ) aby sa skriptik spustil automaticky po restarte RB, ja viem WIKI ..ale.. Este raz diky.
goblajz System -- Scheduler -- + -- Start time: startup -- Interval: jak často spouštět -- a do On event napíšeš jméno skriptu
keksik System -- Scheduler -- + -- Start time: startup -- Interval: jak často spouštět -- a do On event napíšeš jméno skriptu Ten skript staci spustit raz po starte a uz bezi, nie? Takze do Interval: jak často spouštět dam aku hodnotu?
goblajz Skript udělá deset pingů a když nedopingne tak reboot. Spouštěj si ho podle potřeby...třeba každejch 30s
keksik Skript udělá deset pingů a když nedopingne tak reboot. Spouštěj si ho podle potřeby...třeba každejch 30s Aha, ja ze to bezi dokoliecka, ale vsak je to jeden prikaz. Ok, uz som v obraze. Poklona za tvoju trpezlivost. Este raz vrele dik.