To ma samozrejme napadlo, ale nemam to na com odsniffovat, kedze sam MT to nezachyti. No a nie je treshold ako treshold. Meram ubytok pri roznych nastavenie FRAGMENTATION treshold nie protection treshold. Ten mam nastaveny na 0, takze by sa to malo pouzit pri vsetkych paketoch. V prvom prispevku som to nespomenul, ale pri tom merani na 4.10 je napisane fragmentation ;)
Chovani RTS/CTS se doladuje pomoci Protection threshold.
Fragmentation threshold je IMHO skoro k nicemu. Dovedu si predstavit jeho razantni snizeni aby na nejake zarusene lince to bezelo lepe (za cenu snizeni maximalni propostnosti). Dal bych predpoklada, ze je mozne, ze Fragmentation threshold se netyka 802.11N - to ma moznost vyrabet delsi framy jejich slepovanim (jako to dela nstreme) do podstatne vetsich velikosti. MT v dokumentaci u fragmentation threshold jmenuje jen 802.11 (nevim jestli vedome nebo proto, ze Nko tenkrat nebylo)
Nastavovat protection threshold na 0 a menit fragmentation threshold je IMHO nesmysl. Pokud tedy chces overovat chovani RTS/CTS.
V praxi se protection threshold nastavuje na nejakou vyzkousenou hodnotu. My pouzivame 500 - male packety stejne vetsinou projdou tak je zbytecne otravovat APcko jeste RTSkem