zdwena Ahoj chtěl bych se zptat na verzi standartu poe u mikrotiku. Nikde jsem nenašel kde to maji popsané ale myslím že je to 802.3af? je to tak? Chtěl bych poečkový switch...tak ad to vim přesne. diky chlapci..
radekulehla Mikrotik nepodporuje aktivní PoE 802.3af. Princip napájení mikrotiku je PoE injektor na jedné straně kabelu a extraktor přímo na desce. Tak nějak se zažilo označení - pasivní PoE.
ludvik Napájení je stejnosměrné a data jsou "střídavá". Lze to tedy oddělit. Že to funguje lze prokázat kombinací UBNT ToughSwitche a třeba RB450G. Ale u gigabitových bordu to nemůže používat volné pary ne?
zdwena Ja jsem měl na mysli něco jako POE switch takže v tom případě to nemá řešení napajet poe switchem?
ladik Ale musi to byt POE switch na 24V, takze jedine UBNT ToughSwitch. Zatim jsem jiny nevidel. Skoda ze nejdou MK a UBNT cestou standartu 48V to by bylo uplne idealni.
honzam Ja jsem měl na mysli něco jako POE switch takže v tom případě to nemá řešení napajet poe switchem? můžeš použít rb750UP nebo RB260GS
pcwifi funguje...jen me sere, ze mikrotik treba v RB2011 nasazuje POE napajeni na 1 pitomy port a navic 100M...
zdwena jasně zvažoval jsem možnosti gigabitového poe panelu...mikrotik UP ma moc malo portu..:-) ale než mit gigabitový poe panel a gigagitovy switch.....tak proč nemít gigabitový poe switch...ale bohužel ..taková vymakana vec (mikrotik) ma pasivní poe...
ludvik Odpověď je cena ... co naděláš. Kup si UBNT TougSwitch. Pro nenáročné účely (ono to vlastně zase tolik neumí) na site postačuje. I když je fakt, že RB1100xx s POE na všech portech by se občas šiklo.
mac0112 a co RB260GS ? tento switch za 800,- má napětí na výstupech podle jaký zdroj použiji. Dodávaný zdroj má myslím 24V/4A
helapc Používáme PoE Switch od 3Com (HP) a NetGear pro Ubiquiti zařízení jen těsně před zařízením máme převodník z 802.3af na 24V. Vyrábí jak Mikrotik tak Ubiquiti cca za 300.-Kč