UBNT ZeroHandoff je něco jiného - všechna AP na stejném kanále. Technologie rozhodně zajímavá, ale sami píšou že pro high-density nasazení se to nehodí. Do školy bych to nedával.
When Zero-Handoff is disabled, a UAP doesn't do anything to assist or influence the station's roaming decision.
...
Seamless roaming as described by IEEE 802.11r (fast BSS transition) is AP-assisted client roaming. Some vendors require software-solutions for assisting in a fast-handoff solution.
Tady mi není jasné, jestli 802.11r UBNT podporuje. Ale musí být podpora klienta - tu deklaruje Apple od iPhone 4S výš, o notebookovém čipsetu s podporou nevím, stejně tak nevím jaká je situace na Androidu. Další fakt je, že to řeší jen rychlost roamingu, ale nikoliv přehazování na nejlepší AP.
Závěr je podle mě takový, že co se týče roamingu, tak to výrazně lepší vlastnosti než Mikrotik pro běžné použití nemá. Výpadek kolem 1s jsem v praktickém testu s 8 AP dosáhnul i s mikrotikem. UBNT ještě deklaruje v novějších verzích nějakou podporu "PMK-Caching", ale víc jsem o tom nenašel.