Uz se to tu resilo. Mikrotik neumi (pokud vim) vyhodnocovat data z RS232. Treba to sypat do souboru pres sledovani portu v raw modu a to si pak sypat na server, kde se to zpracuje. Bohuzel :
Zdravím,
bohudík, tak to již mám vyřešeno, právě ladím s tím související skript, moc mi to nejde, zkušenosti žádné, anglicky umím dvě slova, existuje tisíc manuálů, každý trošku jiný, každá verze ROS dělá nebo nedělá něco jiného, Sergej na problémy neodpovídá, trenéři Mikrotiku nedostupní ... No, nemáme to se Sergejem jednoduché.
Každopádně to řeším na rozhraní USB, RS232 je sice bezva, ale je to již historie, která pomalu z NB a RB mizí. Nehledě na problémy s napájením interface atd.
Ta klíčová věc, kterou jsem potřeboval - zpracování dat přímo v tom lokálním RB/ROS mi již funguje a zbytek je již jen otázka (spolehlivých) čidel.
A to asi budou nejlépe vědět stávající (dlouhodobí) uživatelé. Když vidím ty plastové výlisky, trošičku o výdrži pochybuji.
Zatím to měří teplotu, napětí stř. i ss - /galvanicky odděleno/, proud stř. i ss - /galvanicky odděleno/, tlak, vlhkost, větr /zatím bez kalibrace/, směr větru, světlo.
mpcz, 09.07.2014