Nevím, ale rb951Ui taky prodáváme za 1600kč a najdou se lidi kteří do toho jdou... Někdo prostě nechce TPlinka když mu vysvětlíš v čem se to liší...
ano je to na kazdeho uvazeni...my budeme ich brat vo velkom a tlacit klientom.(aj lepsi dohlad v pripade potreby, testy od klientov...), proste mnozstvo vyhod za super cenu...niet o com...a kto chce usb a podobne blbosti nech si priplati....
Zdravím,
že Mikrotik je na správu nesrovnatelně lepší, to je bez diskuse. Jen mi není jasné, co to je "ke klientům" a jaké že nastavování je třeba. Po mnoha letech se naše konfigurace ustálila na:
vše do bridge, nastavit na tom DHCP pro správu AP + Wifi a toť vše. Nic nechybí. Test udělám z RB na střeše.
Druhá věc: RB je dobrý tak do jedné místnosti. Bohužel jeho kombinace VF výkon + antény je pravidelně terčem kritiky. Když jej nahradím obyčejným Netisem, je vše OK a za míň. Čárek dojnásobný počet, dvě velké antény, klient spokojen.
Když zvážím ty komplikace okolo tohoto výrobku, není mi jeho účel jasný.
mpcz, 07.04.2015
Já jsem to pochopil, že správu dělá rado3105 přes DUDE a rychlost řezají přímo u koncáka, pak chápu tu radost s hAP Lite. Koncák asi nemá přístup do routeru a tudíž by nemohl využít mnou zmíněné USB.
Ale já jsem to lamentování myslel,že si hAP Lite koupí někdo třeba k ADSL (nebo já jako pro VPN klienty) a bude mu chybět připojení přes 3G. hAP Lite stojí 22$ a hAP s USB,PoE in/out je o 100 procent dražší a právě ten je mého názoru nejvíce užitečný. Pro větší množství je nákup za 42$ hAP pro mne nerentabilní, proto to zklamání z ceny.
Sice je OpenWRT obtížnější nastavit ale za cenu 15$ za router 2xETH plus USB host se mi vyplatí než hAP za 42$