Ona nějaká stará i byla? Už v září mi dali jen ten "elegantní", co je pokřivenej jak českej charakter. Ale vymyslel jsem, jak to přichytit na stěnu, jen musí být hladká nebo ohlazená - pomocí pásky na zrcadla, chce to koupit v obi malý kus laminátu (v nouzi stačí kus dřeva) a nařezat na malé placky a tu přilepit z jedný strany k mikrotiku a z druhý ke zdi, na mikrotiku to drží dobře, na zdi většinou taky, jen to chce, aby na to nikdo 24 hodin nehrabal než to dosáhne plné přilnavosti na té zdi (takže nejdřív nastavit a nakonektorovat, potom dát na zeď). Je to stejné jako lepení lišt na zeď.
Pár jich teď asi vezmu, na pokrytí typu 1 místnost je to přímo dělané, na pokrytí typu "hotspot, který můžou hosté objektu chytat jen na chodbě, ale v žádném případě u sebe doma" přímo ideální (aneb jak se z chyby stane vlastnost). Navíc na tenhle účel to má ještě jednu vyčůranost - nastavit na wifi rádiu limit signálu a pod -75 (piráti za zdí) zahazovat... A když je libo, tak i nastavit TTL jen na jeden, přesněji žádný hop.
Takže už to umí následující přikázíní:
V jednoho providera věřit budeš (tohle se nesere, co bys chtěl víc)
Nevezmeš jména providera svého nadarmo (a zadarmo, ó veliký pane s velkým P, jenž vládneš tajům Mikrotiku)
Nepožádáš souseda svého. : (o heslo, stejně ti bude k prdu : )
Pomni abys den sváteční světil (když z toho krámu vytáhneš nejen ve 4 ráno přes 30Mbps přes wifi)
Nezabiješ (s tímhle fakt pásmo nezabiješ...)
Nesesmilníš (když strčíš kolík do jiný díry, tak ti to nepojede)
Jediný, co jsem zatím nevymyslel, ale to asi nevymyslím, je jak to přichytit ke zdi v úpravě "nepokradeš". Do zdi lamino přivrtat a co ta druhá namazaná strana? Nějakým superlepidlem?
Jen takový offtopic dodatek - celá ta sranda s nízkovýkonovými AP zabraňujícímu šíření sítě a kšeft funguje do chvíle než vám někdo z vašich zoufalých obětí do referencí hodí jiné boží poselství: "Beware the bearers of false gifts and their broken promises. Much pain, but still time. Believe there is good out there. We oppose deception. Conduit closing. 0x07"