eM by byl v pohodě ... kdyby neměl své mouchy, jako např. občasné mizení emailů (ale snad jsme to již vyřešili), někdy opravdu dlouhá doba, než se email dostane z INBOXu do podřízené složky (zůstane viset v cache).
Jenže horší je, že není tak benevolentní, jako jiné klienty. Takže spousta emailů je nečitelných (chybějící mime hlavičky). Pokud někdo ještě používá Courier-IMAP, tak ať na eM radši zapomene. Je dost nepochopitelné, že za nečitelnost emailů může server ... je to tak. Nakonec jsem to pochopil, ale trvalo to půl roku dohadování a vysvětlování.
Ale jinak je docela rychlý. CalDAV a CardDAV je funkční (pro paranoiky velice dobrá funkce ...).
Většina klientů je na štíru v případě, kdy je emailů moc. Pro domácí použití je to vcelku fuk, ale pokud má někdo patnáct emailů co čtvrt hodiny, začíná mít klient problém. Já se vždy pokorně vrátil k padajícímu Outlooku. A kolega k thunderbirdu.
Až teď mám eM. Ale ač funguje, má u mě dost pošramocenou pověst ze začátku. Vidět, jak přijde e-mail, objeví se v Doručené ... odtamtud zmizí do jiné složky ... tam ho vidím, začnu číst ... a on najednou ZMIZÍ navždy, to je dost na nervy. Do teď si nejsem jistý, jestli vůbec mám všechno.
Nebo promíchané BODY emailů. Subjekt správný (a hlavičky), tělo náhodně vybrané ... fakt dobré. Sice vyřešeno rychle po objevení chyby, ale důvěru to moc nebudí.
Dokonce si myslím, že za problémy může i název složky. Některé jsou problematičtější ... Teď mi to po opravdu dlouhé době začíná hlásit, že se některý email nedaří ze serveru stáhnout. Verze všeho naprosto stejné. Ani se mi nepodařilo najít, že by opravdu něco chybělo ...
A nechtějí uznávat, že spam filtr patří na klienta. Maximálně doporučí spamihilator (nebo jak se jmenuje ta v podstatě IMAP proxy). Což je pitomé, nepraktické ... a jeho nasazení začne stahovat celou schránku znovu.