Ano přesně, jakýkoliv DNS požadavek čili UDP port 53 směrovat na nějakou IP kde valí DNS
Předně jedna výtka PÁNOVÉ , když už používáte citaci, tak VÁS prosím, aby jste použili pouze jednu...tzn tu předchozí na kterou reagujete. Zbytek prosím vymažte. Je to jinak strašně nepřehledné. Příkladem je to, co mám teï já nad tímto textem.
Jinak, lze to udelat obycejnym dst-natem. Nic na tom neni. Uplne stejne nastaveni jako presmerovani portu. Já to tak mám, protoze puvodni poskytovatel zmenil sve rozsahy IP adres(prvni zmena) a ted, kdyz jsem zase menil poskytovatele(druha zmena). A protoze se mi nechtelo obihat cca 60 lidi, kteri nejsou schopni si to udelat sami tak jsem udelal pouze dst-nat a bylo. Mimo to uz se mi nechce pamatovat pokazde jine DNSka, tak praskam pouze jedny a na mikrotiku pouze presmerovavam. Mimochodem delam dst-nat pouze na sekundarni DNS, ale urcite to bude fungovat i s primarnim.
dodatek: Mam to jinak nez fujara, ktery me predbehl :(
chain=dstnat in-interface=LAN dst-address=aa.bb.cc.dd protocol=udp dst-port=53 action=dstnat to-addresses=ee.ff.gg.hh to-ports=53
jde to i takto:
chain=dstnat in-interface=LAN protocol=udp dst-port=53 action=dstnat to-addresses=ee.ff.gg.hh to-ports=53