Jenže tazatel nasadil horn 60stupnu místo SA5 (90stupnu). To mu tady nikdo neradil - je to z jeho hlavy. Vůbec nevím proč to tak udělal a ted se diví že to nejede.
Já mu radil ať nasadí alespon 2x horn 30-40stupnu. To by ten problém řešilo protože SA5 má zisk 14dBi kdežto horn30 má zisk 18,5dBi a to už by na klientech poznal.
Je to přesně jak píše Gemb - ty sektory jsou ve skutečnosti (-3dB) ještě o 10stupňů užší sež udává výrobce
všichni tady přece říkaly dej užší hornu a musí to jít.
tebe si vážim ale nechtěj toho znevažovat. -3dB se berou u všech antén ale horn to má s jinym průběhem a je docela debilní protože nemá ostrou hranu na krajích a celej ten úhel není lineární. Takova titanka od ubnt a nebo i ty normální velký sektory maji jak velkej zisk tak ostrej výsek v celým úhlu bez kompromisů a stojí stejně. Jo je tu idiocká díra na trhu v klasických sektorech s boxy. MKčko by mělo vydat normální 30, 60 a 90° sektory.
Aby si pochopil o co mi jde. Poslední 2 strany je tady strašnej hype jak to horna vyřeší ale výsledek ukázal "žádnej rozdíl". Aby jsi mě doslova pochopil, měl tam SA5 která je podle některých parádní všesměrovka a byla harazena super hornou která je prostě super a je papírově užší než SA5 a výsledek je NULA, nic, žádnej. Chápeš? Chápeš to o čem tu mluvim?
a pak se tu ještě napíše že pokud dá místo SA5 cokoliv jinýho tak to pujde líp.
Ked vymenim raz 90stupnovy sektor ala vsesmer sxt za hocico uzsie tak to musi ist lepsie.
ale ono nejede. Jak je to možný? Takže ala sektor SA5 funguje stejně jako užší horna kterou tam tazatel dal. Tohle je prostě totální neuvažování nad konkrétní situací který nepřineslo vůbec nic kromě vyprázdnění peněženky tazatele a ještě tu bude pindat že to musí jít. To už by bylo lepší kdyby tam tazatel dal 3x SXT HG což ho bude stát půlku než to samí v hornách se stejnym výsledkem.