používám celotelovy úvazek, karabiny, jistící smyce... vždy dvě karabiny, pripoutane k postroji ( pro jistotu používám jednu červenou a jednu modrou ).
jako základ povazuju postroj, lano, karabiny ( mám jich 6 ), kladku (malá od petzla ), osmu, smyce ( u nás se dá za pár kacek koupit od singin rock - těch mám dost dá se s nima tahat i materiál - antény a dokonce jsme s nimi tahali na střechu i stozar ) ... a když lezu po plechové střeše tak mám petzl stop ( taková modrá brzda s pákou - zkoušeli jsme i grigri2 ale ta mi nesedela ) a na postroji pripnutej blokant ascension - s tím se dá po laně vyšplhat v kombinaci se stopem.
tady ten navijak je fajn ale jen v případě že mas stožár oplocenej a nikdo se k tomu nedostane. funguje to jako pás v autě... vždy když to někde bylo, museli jsme nejdřív stáhnout karabinu z navijáku, připoutat se a pak teprve lézt... takže na stalo tam bylo uvazane ocelové lanko za které se karabina stahovala k zemi...
bohuzel v našem kraji nepoužitelné, při další návštěvě stožáru bych to už nemusel najít :-)