Když jsme montovali satelity, tak veškeré železo nám poslední 2-3 roky chodilo z wf metalu. Fakt je, Že to byli jen držáky na stěnu, na balkón a na stožár v několika délkách (20,30,35,40 cm, vyjímečně delší). Objednávky fungovali tak, že jsme si jako technici na firmě do úterka objednali držáky. V úterý je pak jedna slečna z firmy objednala centrálně pro všechny techniky, kdo si poslal objednávku a ve čtvrtek nebo vyjímečně v pátek každému přijela paleta s držákama. Sice některý držáky byli špatně nazinkovaný, tak to bylo opravené zinkovým sprejem. Díry na šrouby prakticky vždy zalité takže aby jsme do děr dostali 8mičky šrouby museli jsme použít hrubé násilí. Lekdy se stávalo, že k balkónovým a stožárovým držákům chyběli šrouby nebo třmeny, prostě byly špatně 'přibalené', ale to jsme řešili buď sběrem starých třmenů na střechách, případně extra doobjednáním, šrouby nebyl problém, často se stávalo, že jsme si museli dokupvat šrouby delší, takže ty původní zbývali.
Co mě ale docela štvalo. tak že držáky na stěnu měli klasicky 3 díry. Blbé bylo, že dost často jsme s etrefili tak, že jeden byl do cihly a dva do spáry. Dřív se brali držáky, jako ostatně i všechno ostatní z intrsatu, jejich držáky na stěnu měli 6 děr, takže pokud prostě nějaká vyšla do spáry, tak se prostě dala vyvrtat další na jinou díru. A co mě drtilo úplně nejvíc, tak když jsem dělal držák na zateplenou fasádu a používal jsem hmoždiny FUR od Fischera, tak se prostě díry museli převrtávat. Původní držáky z intersatu měli větší díry. A taky si nepamatuju, že by někdy z isatu přišli špatně nazinkovaný.
Držáků jsme spotřebovali každý tak 50-70 měsíčně, po republice se dělalo ve své době okolo 2000 instalací měsíčně z toho v 80ti procentech se používal nový držák, takže práce měli docela dost a fakt je, že to zvládali. Vyjímečně se stalo, že nějaké délky nebyly a dorazili třeba o pár dnů později.
Minulý rok někdy během prosince jsem pak objednával dvě příhrady a nějaké další držáky. Vše podle eshopu na skladě, dodání do druhého dne. V polovině února mi pak někdo z wf metalu volal, jestli ještě ty objednané věci potřebuji... :
Aktuálně držáky na stěny, balkóny a stožáry 'zbyly' po montážích satelitů a příhrady vyrábí jedna místní firma, zinkovnu tu máme také. Cenově příhrada vychází lépe než z ipmedie a zinek je lepší. Příhrada z ipmedie přez zimu začala reznout...