Jsem si jeden Netonix pořídil. Chování ve větší zátěži zatím neznám ... ale zbytek se tváří poměrně dobře. Jenom je potřeba myslet na dvě věci - je to drahé, je to konkurence TougSwitchi (určením, ne vlastnostmi) a je to "průmyslové" (-25 až +55 stupňů). Firmware nemá některé vlastnosti čipu implementované (například ACL).
Hardwarově mě trochu štve, že uši do racku jsou jen k jednomu z malých typů a jsou na můj vkus také dost drahé. Stejně tak DIN držáky. A není to tady k sehnání, nejblíže Německo a Litva.
Dobré je, že všechny varianty mají stejné vlastnosti. Liší se jen množstvím portů, ale jinak je HW v podstatě stejný a nemusí se přemýšlet nad podružnostmi.
Softwarově se tam nějaké bugy stále najdou. Například SNMP ohledně spanning tree, což jsem už reportoval. A občas se webgui chová podivně - nadává na položky, že nejsou správně vyplněné a přitom jsou. Nebo že existují neuložené položky a musím reloadovat rozhraní. Přitom to bylo hned po uložení změn ... Většinou stačilo se odlogovat a přilogovat zpět.
Definici QOS tam dodělali v předchozí verzi firmware a v té aktuální ji totálně překopali. A není tam žádný default, nebo alespoň není vidět.
Dobré je měření odběru jednotlivých portů, stejně tak možnost výběru vyšších napětí a proudů (pro ty, co používají třeba AirFiber).
Trošku mě vadí, že storm control a i Loopback detection lze definovat jen globálně, ne na port samostatně. Ale zato umí LLDP, CDP i UBNT discovery. I když jen zobrazit.
CLI jsem zkoušel jen chviličku a vypadá "normálně, cisco like".
Zato manuál neexistuje ... jen fórum. Ale on v podstatě ani moc potřeba není.
Poslední věc, která mě zatím nadchla je možnost definovat IP adresu pro naprosto každou VLAN. Není to router, neumí ani statiku ... ale výhoda se pozná, když je nutno použít Ping watchdog na zařízení, co má management VLAN.