Na druhou stranu, pokud nabízejí dsl treba už od 20Mbit, spíš teda ten 50Mbit, proč by nemohli lidem o tom říct, že mají konečně tu možnost se nechat připojit ? Spousta lidí nemá ponětí co u nich momentálně lze. Věřím, že i dost lidi by to potěšilo. U nás teď jedna vesnička, ještě do nedávna 2Mbit dsl, aktuálně tak 20% domů 250Mbit 50% 100Mbit 20% 50Mbit no a ten zbytek uplně na okrajích 20Mbit. Dost jsem i zvažoval jestli právě nejít dělat obchodníka k O2, a nabízet služby tam, kde došlo ke zrychlení. Clověk by jen lidem pomohl když bude poctiví, a zároveň bych jim nabízel IT podporu, takže za mě prostě v pohodě. Jen jsem pak do toho nešel právě na zákaz podomního prodeje. A když tam ma dsl takovou krásnou nabídku proč by měl být někdo připojený na náš bezdrát ????? za mě jednoznačně skoro nikdo.
A ked je to "vesnicka" kde je problem poskytovat tam bezdrat na airmax ac, rusenie tam velke nebude a na 40MHz kanale ta vysypes 200Mbit zo sektoru. Kde je problem ? Aha investovat treba
AC tam běží, jsme tam jinak dva isp. A těch 200Mbit to fakt neletí :) teď je tam 8x AP a už to skřípe. Jasně investice by se hodila to líp přepracovat, ale tu tam bohužel nikdo nedá v takové částce :(, i tak by to neběželo ideálně.
Třeba na AP co jsem připojen doma druhou připojkou, kde je to ještě na "M5" dopoledne 50Mbit, večer klidně 15Mbit a to je na sektoru 10 lidi. Jsem sám zvědaví jaka bude změna teď na AC, ale nic moc, páč je to už ve měste kde je sakra rušení, a tam kde máme na vedlejší bytovku AC spoj, tak to jelo krásně 150Mbit, ale jen dopoledne, k večeru jak letí hnus ve vzduchu to šlo rázem o půlku dolů v reálu.