https://www.t-mobile.cz/podpora/rychlost-internetu
Minimální garantovaná rychlost = 16 kb/s
Zeptej se obchoďáka přes LTE, ten bude garantovat desítky Mbit :)
A kolik máte vy, když vám 100% všech přípojek lehne na konektivitu? Nebude to něco podobnýho? Ale to zase budou řeči, že všichni přece to používat nebudou. Když tady ty některý argumenty čtu, tak si připadám jak kdybych poslouchal děti ve školce. Třeba argument "U nás tvrdí, že LTE je narozdíl od bezdrátu stabilní i v dešti (lidem vůbec nedochází, že jim mění jeden bezdrát za jiný bezdrát)". Jako srovnávat volné pásmo s placeným to je taky extrém.
Co se dělaly nový AC sektory, tak zatížení bylo minimální a lítalo to vpodstatě nonstop plnou rychlostí. A počítalo se s IPTV, takže podle toho se určil maximální počet lidí na 1 AP. Já ale neřeším rychlosti (po odchodu od ISP jsem sám přešel na DSL - nový rDLSAM za barákem, takže wifi šla hned do pozadí), ale to jejich naprosto nechutný lhaní, který překračuje všechny meze a nikdo jim za to nic neudělá.
Co se týče srovnávání, tak v kanclu mám LTE backup a tam ta rychlost padne v případě špatnýho počasí okamžitě pod 10Mbit a nehne se nahoru, dokud nepřestane sněžit. Když jsem dělal klientský přípojky, tak to bylo do 1km od AP, v případě počasí se signál vpostatě vůbec nehnul a rychlost byla stále stejná.