shrň to do jedný věty. Nebudu 16 minut napínat uši a luštit co říká.
Hádám podle nadpisu že se někomu nelíbí expanze starnetu v jeho regionu a jediný na co se zmohl je udat 60GHz pojítka který k tomu hojně používají?
OFF Topic:
Do jedný věty se mi to nevejde. Následující text je pouze můj osobní názor.
"rostman" může být a vypadá že je Rosťa Kocman z ISPA.
ISPA jak je na videu jasně řečeno zastává názor že 60GHz je nelegání a bojuje za to aby se nepoužívala a to sice proto že její členové si za velký peníze vykopali optiku a najednou příjde někdo kdo dokáže za 5K přenést vzduchem 1Gbit a logicky návratnost investice člena ISPA se oddaluje až do nenávratna. Jako perlička pak působí fakt kdy ISPA otevřeně bojuje proti 60GHz a na druhou stranu znám minimálně jednoho jejího člena který jí bez problému nasazuje.
BTW ISPA už není ta organizace jako byla na začátku, teď naopak jede "kdo nejde s námi, jde proti nám"
Jinak na tom videu to je otevřeně řečeno v 11..
ok ok ale řekněme za půl roku když to teoreticky bude legální tak optikáři budou dělat co? kam se půjdou vybrečet potom?
To je to, co jsem se klukum snazil vysvetlit, ze tomu stejne neutecou, protoze polepsovna bude muset konat na zaklade rozhodnuti EK, driv nebo pozdeji. Je trapi to, ze na trhu nejsou rovne prilezitosti, za ktere zodpovida polepsovna - nekdo pouziva, jiny si to nedovoli, protoze pri jeho velikosti se boji vyse sankce. Firma s obratem 1000000 korun jenom tezko dostane pokutu 10000000 korun, ale firma s obratem 200m uz ji klidne dostat muze, ale s marzi, ktera je obvykla u malych podnikatelu je to likvidacni. Takze jsou firmy, ktere se toho dopousti z nevedomosti a jsou firmy, ktere jdou do rizenych rizik na zaklade pravni analyzy. Na zaklade nasi pravni analyzy jsme dospeli k zaveru, ze dostat pokutu za pouziti zarizeni standardu eTSI EN 302 567 je dnes nerealne, na zaklade 302 217 je reálné pro poruseni omezeni vykonove hustoty a tomu se prizpusobujeme. Hlavni je trvat na tom, ze se nejedna o pevnou venkovni instalaci a konec. A ted bych poprosil zástupce polepsovny s prezdivkou Aaakecal z brnenske polepsovny aby se vyjadril za jejich krajsky prebor