Zdar všichni,
včera jsem realizoval spoj na anténách :-)
No nicméně nejlepší signál s těmahle anténama je pouze a jen na frekvenci 5320MHz a to -75/-77 . Jinak na jinejch frekvencích je to -80/-80 a směrem nahoru se to horší. Na 5700 nepoužitelné.
Kabely mám kvalitní Belden H1000. Na těch 520m mám CM10 a CM9 na 15dbi aby to jelo.
Jsou tyto antény fakt takový shit? Je teda pravda že jsem nezkoušel dosměrovávat, ale jelikož na sebe krásně vidí tak jsem to nasměroval od oka.
Na jedné straně je RB532(uzlový bod) a na konci je RB112. překvapilo mě i to že to na sebe pingá 5 až 7ms a je velikost packetu 32 nebo 1500. To ale bude možná tím RB112 že?
Nerekl si jak dlouhe mas kabely...
mrkni sem
: : : : 24dBi pradaboly na 520m ?!?!?!?!?!?! si delas prdel, ne?!?!
Tohle asi mel byt projev nesouhlasu... :
Samozrejmne, ale take patricne utlumit vysilaci vykon na obou stranach.
Bude mene rusit ostatni a bude mene rusen ostatnimi...
Kdyby se takto chovali vsichni, hned by bylo v eteru lepe
Co je na tom spatneho?
No jako fakt nevim, ale vzivote nikdy jsem nevidel mit na 500m 35cm paraboly, fakt ne, to se na me nezlob... ani ve meste...... prijde mi to jako kravina... na takovou vzdalenost... ja nerikam ze bych nepouzil paraboly, ale urcite ne 35cm @ 24dBi..........................................
Ja je mam :-) takze u nas bys je videl... To samozrejmne ale neni argument, argument je toto:
a)
2x 10dBi panelka na 500 metru - dle kalkulatoru muzes mit signal pri vyzarovacim vykonu 15dBm a utlumu 3dB na kabelu (celkem dost optimisticke) -73dBm. Vysilas do uhlu 60 stupnu signal 25dBm.
b)
2x 24dBi parabola na 500 metru - opet dle kalkulatoru budes mit pri vysilacim vykonu 0dBm a opet utlum na kabelech 3dB signal na druhe strane -60dBm. Vysilas do uhlu cca 5 stupnu signal 24dBm.
Co je lepsi? B je spravne :-)
v pripade za a) ti to sotva pojede na 36mbps, v pripade za b) pojedes v pohode na 54mbps a mene rusis vsechny ostatni (vysilas jen uzkym paprskem). Take budes mene rusen ty, diky tomu, ze anteny maji uzsi
vyzarovaci uhel, a jeste navic ta antena ma limec.
Jinak tyhle anteny nejsou nic moc ale jsou celkem levne a na tuto vzdalennost v pohode. Problem s nimi mam takovy, ze maji v strasne nevyrovnany zisk (napr. 5500 opravdu 24dbi, ale na 5700 maji casto jen 20)