Máme pár menších bodů na domech obývaných vesměs staršími lidmi, kteří VELMI obtížně chápou, pokud na úpravu/opravu našeho zařízení přijede jiný technik, než který k nim chodí obvykle (protože bydlí ve stejné vesnici třeba). Takovým vysvětlit, k čemu slouží nějaké ČTÚ je opravdu umění, nebýt v tom názvu slovo úřad, tak by byli schopní volat na policii, že se jim do domu derou nějací "šmejdi". Do provozovny můžou přijít kdykoliv, pokud to bude v otvírací hodiny, které jsou normálně na dveřích a samozřejmě i na webu, spolu se všemi potřebnými a/nebo povinnými informacemi. Ti "místní" kontroloři to už pochopili, jedou podle pravidel a tak ani my neděláme dusno jim.
Průser nastává, když přijdou nějací noví nevybouření kontroloři. Na provozovnu přijdou vždy MIMO otevírací hodiny, tudíž potkají maximálně tu uklízečku, která jim ukáže leda tak ten kanál přes ulici kam občas vylévá vodu, protože její IT dovednosti končí odesláním e-mailu na Seznamu, a rozhodně je nikam nepustí, protože mimo otevírací hodiny přece uklízí, jelikož na provozovně tou dobou pracují kromě ní akorát servery v serverovně (od které ona stejně nemá klíče). Nebo se chtějí drát někam k anténám, to je rovnou vyhodím s obavou o jejich zdraví, protože zpravídla nedodržují / aktivně odmítají použít OOP a opatření BOZP a nikdo nehodlá riskovat, že se ta nemehla zmrzačí. Opět ti "naši" kontroloři nemají problém, i tu přilbu na hlavu si dají. Těm ale nemám za zlé, že mi dají pokutu, protože vím, že mi ji dali za UBNT co si DFS naladilo na 5875 MHz nebo podobný nesmysl vzniklý nepozorností dohledu, který samozřejmě obratem napravíme.
Ještě lepší jsou ti, co ječí o stejných podmínkách a pak si postaví půl kilometru od nás AP a jejich sektor mířící pryč od nás chytám na sektoru mířícím pryč od nich silněji než náš všesměr co je o půl metru výš, případně si dají skryté SSID a 5120 MHz. A jestli někomu přijde, že sem píšu kecy, nechť se ozve zde nebo do SZ a já toho nechám.