Zdravim
Pokazde, kdyz delam nove ap, jde o stejnou konfiguraci, meni se akorat ip adresy rozhrani, routy, system-identity a ssid bezdratu. Delal jsem to tak, ze jsem udelal zalohu posledniho ap, nahodil na novem hw a rucne zmenil ty casti, ktere byly treba a ty s "unknown".
Ale protoze uz me to nebavilo, udelal jsem si univerzalni skript, ve kterem na zacatku zmenim par promennych a pak to importnu, coz mi "postavi" cele ap.
No a ted k problemu - pc routery, kde slouzila pri konfiguraci jako zaklad zaloha vytvorena na routerboardu se dost casto kousou. Myslel jsem, ze je to problem hw (delaji to jen routery na EPII, jinak pouzivam temer stejny hw - EPIA 800MHz nebo ASUS+P4 2.8GHz, pak standartne karta RB14 plne osazena CM9), ale ted jsem postavil dalsi dve ap na EPII, jenze novym skriptem a tyto dva stroje jedou bez problemu uz skoro mesic.
Proto bych chtel udelat to same i na tech starsich - udelat zalohu jako skript .rsc, uploadnout na router, provest reset systemu a skript importovat.
Nevite nahodou, jestli je mozne nejakym zpusobem spustit skript po startu, ikdyz tomu bude predchazet ten reset? Nechce se mi moc objizdet vsechny routery osobne.
Bylo by docela prijemne, kdyby mikrotik standartne po startu hledal na disku soubor treba startup.rsc a pak jej spustil :)