Nebo konecne zacnou spolecnosti s IPTV dotovat last mile.
kdyz jsem o tomhle psal pred dvema roky. Vsichni jste se smali a rikali, to nemas tak dobry internet, tak to nedelej. Ja Vam psal, ze budoucnost je video a ze ta doba prijde. Vlastne vsichni videa rejzujou na reklame, ale nikdo neplati tem poskytovatelum, aby se to klidem dostalo. Nekdo odepsal, ze takove podminky pro platbu si muze diktovat jen google.
Hold a ta doba je pomalu tady a zacina se myslet o tom ze by to mel nekdo zaplatit. )))))
A co ty miliardy od unie? Nedá se čekat, že poskytovatele obsahu budou platit linky, ale evidentně na to zdroje byly /jsou. To že se nám to nehodilo do krámu a bylo by to nejspíš nevhodně přidělováno je věc druhá.
Ještě jeden postřeh. Pokud chci vidět video obsah jako zákazník, nezbyde mi, než si dostatečnou kapacitu linky zaplatit. To že zákazníci podléhají marketingu (100Mb na LTE nebo na WIFI od starnetu) je sice hezké, ale neřeší to podstatu. Mám možnost si vybrat poskytovatele, kvalitu i cenu. Takže čas zřejmě ukáže, že linka jakkoli nazvaná za 250,-Kč vč. DPH prostě není pro video obsah vhodná. Určitě se najde někdo, kdo dodá jiný typ linky, kde kvalita bude dostatečná. Je jen otázka, kdy to zákazníci pochopí a zda budou ochotní za to platit odpovídající cenu. A hlavně kolik z nich. A též kdo takovou linku dodá :).