ak propojit 2 spoje v bridge modu??? Jedna se o paterni spoj na vzdalenost 2 a 2 km... jeden brridge tvori Compexy WPE54AG a druhy AIRCY-PRO.... problem je ze jsou "uprostred v mezstanici" spojen pouze pres switch a tusim ze v tom je problem.. kdyz si totiz dam z MK routeru ktery ridi vse za timto spojem ping speed tak prnvi spoj ma propustnost cca 18Mb ale propustnost na ten druhy bridge je uz jen cca 9Mb a pritom to je jen "pres switch".... no a na upnem konci,tedy nas ctrtem AP mam uz jen cca 8Mb.
Martin
To ze jsou spojeny switchem vubec nevadi... Jinak na MT foru resis hardware, ktery s mikrotikem nema nic spolecneho. A navic si uvedl
velice malo informaci... napr. je-li to spojeno na 5ghz, jestli mas vubec dobry signal. Rozhodne pri spravnem nastaveni by si 10mbps mel pres tyto zarizeni protlacit.
Mimochodem ping speed dava velice orientacni vysledky, vubec se jimi nerid. Idealni je testovat bandwith testem, musel bys ale mit MT na zacatku toho spoje a na konci (tam ho mas).
Moje rada je nahradit vsechna ctyri zarizeni trema RB532
Moc se omlouvam ze nektere vecy nebyly k tematu ale snazil jsem se najit tema "bezdratovy hardware" kde by se to dalo probrat....
Podam teda vice info: schema spoje
10mbps-------Bridge1_2km----------------mezistanice----------Bridge2_2,5km........7mbps
Compex5 Ghz<------>Compex 5Ghz....switch....AIRCA-PRO 5Ghz<----->AIRCA-PRO 5Ghz
Anteny jsou WAVEANT 26dbi,3m pigtail,viditelnost vyborna ale nemam specrometr na 5Ghz tahze jsem anteny zameroval jen podle "netstumbleru"...
Na vsech zarizenich je výkon ubran na -12dB... /AIRCA "vykon"ma 17 dB a compex taky tak nejak/ mmel jsem zkusenost ze pokud jsem zkousel pridat vykon jen na zkouzku ,vedom si limitu, bylo to jen horsi.. prenesena rychlost byla jeste mensi..
Dale jsem zjistil že volbou kanalu na Bridge1 muzu rychlost jeste snizit :-) /asi ho uz nekdo na te strese okupuje/ nejlepe to jelo na kanalu 132.. nekdy i 8 mbps
Tu rychlost jsem nemeril jen ping speedem,tusil jsem ze je to jen orientacni, ale delal jsem to tak ze "sobe" na MK PC routeru ,ktery je hned za poslednim clankem bridge, v queues nastavil "unlimited" na testoval stahovani přikladne třeba Grisoft nebo LINUX
Krom te prenosove rychlosti /ktera neni 10mbps ale max 7/ me trapii to ze mi ten prvni Compex v rade vypadne tak 20x zan den na cca 10 vterin a tim mi spadne vse... mozna je to tim ze je jako jediny "ve meste" na vezaku mezi dalsimi asi 10 antenami od 2,4 pres 3,5 a 5 az po 10,5 Ghz...
Poradte mi reseni.. klidne to pomenim cele za MK /v mezistanici je dost prostoru i pro PC/ ale at to ma vyznam...
Planujeme casem vyssi konektivitu kolem 20mbps /asi Nstream2/tak bych to ted rad i opravil s vihlidkou na stabu tohoto..
Dekuji moc za radu Martin /amater/