skdata Ahoj, Mate nekdo otestovanou maximalni propustnost RB2011. Nasazen jako obycejny router. Jen Nat. Pro testy vse vypnuto. Firewall, VPN. Do firmware 6.30 bez problemu routrem proteklo 700Mbps. Po aktualizaci na 6.44 je rychlost max 200/200Mbits jako by to neco ořezávalo. Pred routrem je huawei pon GW. Na te je rychlost 900Mbps
sidi Nevypnul jsi na testy i fasttrack? Vzhledem k použitému CPU by ten výkon +- seděl. Bez fasttracku to slabý CPU víc nezvládne. 500+Mbit linka by si zasloužila něco lepšího, 2011 už je na tohle moc stará 🙂
skdata Dekuju za napad a myslenku. Zakaznik se ji nechce vzdat. Jen mi je divne ze se starym fw to bezelo 700m. Navrhoval jsem mu RB4011, ale je jeden z moudrejsich lidi, ktery prohlasil ze 200m mu na vse bohate staci. Slo jen o mereni pindouru dvou sousedu kdo ma na meraku vetsi cislo. Jeste jednou dekuju.
hapi hele, 700Mbit přes cpu u RB2011? to fakt ne. Já tipuju že si tam měl port ve slave režimu což u nový verze není a řeší se to jinak a hw offloading možná nezapnul.