Tak jsem dal do kupy co všechno potřebuju ze zálohy napájet. Kamery a NVR (Dohromady max. 40 W, 48V), switch (12V 1A), Terminátor (12V 1A) a router (19V 1,75A). Ideálně bych použil 24V systém, abych měl jen dvě aku. Router a Terminátor budou mimo rozvaděč, 24V tam dotáhnu přes PoE a pro napájení použiju dva jednoduché dc-dc z Ali, pro switch v rozvaděči taky. Z mých zkušeností jsou tyhle měniče s LM2596 spolehlivé.
Budu tedy potřebovat UPS zdroj 24V a k tomu stepup na 48V. Celkově mi i s rezervou stačí zdroj okolo 100 W, měnič stačí 50W.
Procházel jsem katalogy Delta a Meanwell, ale zdroje jsou většinou zabité odpojením aku až při 9,5 V nebo malým dobíjecím proudem. Docela mě zaujaly výše zmíněné zdroje BKE - cena je sice vyšší, ale pokud jsou ty zdroje bezproblémové, nemám problém si připlatit. Navíc jako bonus to má dohled. Úplně nechci kamerový systém, kde jenom za kamery padne skoro 20k, zabít levným nespolehlivým zdrojem.
Jak je to u BKE s chováním k aku? Pokud by lepší gelovky SSB vydržely cca 10 let, možná by se ta investice docela vyplatila. Použil bych pravděpodobně 2 kusy 20Ah, ještě uvidím jaká bude reálná spotřeba. Jinak jaký použít dc-dc stepup 24V->48V? Našel jsem spíše samé 200W verze, ale to je pro 40W spotřebu trochu overkill.
Jinak kde kupovat ideálně BKE? Přímo u výrobce? Jak je to s cenou? Na webu výrobce jsou všechny ceny na dotaz...