ehm, rezerva na pocasi u spoje na 300m ? pan je odbornik, nevim co by muselo byt za pocasi aby to u tak kratkeho spoje hodilo alespon 2Dbi utlum (mozna tak tornado dost silny aby mezi antenama proletel nejakej barak) kdyz na 11km bezne v hustem snezeni se snizi signal o 3Dbi.
1 db je na 300m až až i na průtrž mračen, taky jsem nepsal žádné jednotky jestli sis všiml jen poznámku ohledně rezervy na počasí, nic víc.
Jinak kdyby to bohate stacilo tak asi nezakladas tenhle tread
nezakládal jsem tohle zbytečné téma, jen jsem k němu přidal svůj poznatek o svém spoji, vždy jsem proti tomu aby tady každá lama kvůli svému obrovskému problému zakládala nové téma ale aby raději přidali dotaz do již existujícího tématu. Tuhle poznámku sis v souvislosti semnou mohl odpustit...
protoze se s tebou vsadim o co chces ze kdyz udelas poradne anteny a dostanes signal nekam alespon na -60 tak to pojede jak hodinky.
v mém příspěvku co následoval jsem psal že
když dám výkon karty default mám -40 ale na výsledné rychlosti to nejde znát
což myslím bylo dost jasné takže pokud ses chtěl o něco vsadit, prohráls :) Taky narážku o kvalitnívh anténách a kabelech sis zrovna u mě mohl odpustit, na komponentách rozhodně nešetřím ;) zjistil bys to kdybys trochu četl fórum, třeba já mám o Tvých příspěvcích docela přehled, teda taky neregistruju všechno ale obecný náhled na většinu stálých dopisovatelů mám...