basty Čau, jaké kamery volíte když děláte někomu kamerový systém? Beru místo určení jako RD, bytovky, malý firmy apod bez spec. Nároku. Jde mi o typ, jestli raději dome, bulletky nebo turretky? A případně proč volite jakou variantu... Diky
the_max Dome kamera má oproti bulletce tu výhodu, že když bulletku dobře trefíš šutrem, tak jí otočíš. Takže za mě dome kamery.
kalda ludvik Vždy venkovní, a proč? Jsou nejvíc noob friendly, takže i důchodci jsou z toho nadšení. Sice to něco stojí ale funguje to a stačí na to 3 mbps upload.
basty Ubnt kamery nepoužíváme. Pouze se mi jedná o zkušenosti typu kamer a výhody a nevýhody každého typu. Diky
ludvik No proč ... on se ptal na typ provedení a ty mu odpovíš UBNT ... Když se tě zeptám na benzínový motor, nebo diesel, či varianty s turbem, co tak nejlépe použít - tak mi odpovíš Volkswagen?
skdata Hik. Dome dobre pokud neprsi. Pokud mas dome a koukas pod sebe. Pri desti se udelaji kapky a vidis kulove. Striska nepomaha. V tom je bulet lepsi. Dome vypada lepe na fasade. Bulet zase vic odrazuje potencionalni vandaly. Jinak ostrileneho lapku to moc nezajima.
rsaf Většinou Hikvision vč. jejich NVR/DVR. Poslední dobou z pohledu vzhledu preferuji DOME kameru na nástěnném držáku (takže kamera je sice na stěně ale i tak kopulí dolů) - podle mě to vypadá lépe, než bulletka a v tom držáku se zároveň propojí kabely.
jcltm rsaf Pokud někdo řeší vzhled tak za mě UBNT. Žádné propojování kabelů v boxech, žádné levné plasty. Teď už je k tomu i solidní NVR.