qidorv na vice vnitrních LAN rozhrani jsem pouzil pro DOWNLOAD - omanglovat pakety v postroutingu a v QT dat hlavni parent GlobalOut, pro UPLOAD - omanglovat v preroutingu a v QT dat hlavni parent Public iface, testuju to a zatim OK ROS 3.3
ajfel na vice vnitrních LAN rozhrani jsem pouzil pro DOWNLOAD - omanglovat pakety v postroutingu a v QT dat hlavni parent GlobalOut, pro UPLOAD - omanglovat v preroutingu a v QT dat hlavni parent Public iface, testuju to a zatim OK ROS 3.3 Omanglovane to mam OK, ale jak pisu, kdyz to nastavim jak pises, tak to funguje pro QT, ale neuplatni na to pravidla v SQ a tudiz mi to nepocita data a neomezuje podle IP
ajfel Takze abych mohl uplatnit oboje pravidla, tak musim mit v QT u parentu nastavene primo rozhrani a ne global-in(out nebo total), jinak to nefunguje jak ma a forward nebo postrouting a prerouting na to vliv nema
qidorv takze v QT ma prednost pred SQ. ale kdyz v SQ nastavím pouze target address, interface all, down/up unlimited tak to alespon pocita data, pokud jsou klienti pripojeni pres AP, tak zkus nastavit rychlost v AP access rule