svestka kalda zbytečně velký. a potřebuju krátkej. minimálně se dá sehnat 16gb, a i to je pro mě kanón na vrabce
svestka hapi jasně. Stavíme na tom sajty, ale ty velký giga co jsou běžně k dostání jsou zbytečně drahý.
pgb svestka můžu mít blbej linuxovej dotaz? .... mám tu apu4d4 a proti RB4011 má výrazně nižší propustnost na malých packetech, Cca 80Mbps pro 64B. Debian 10. Máme podobnou zkušenost nebo dělám něco fakt špatně? Rád bych to používal ale tohle je dost málo.
pgb @svestka tak si odpovím sám, ale třeba tě to zaujme. při malých packetech jsem se dostal z defaultní konfigurace 128B@85Mbps pomocí fd dataplane dostal na 128B@840Mbps. Víc nedokážu slušně vygenerovat a možná to dělá i wirespeed, nevím, rozhodně ztrátovost udp je nulová.
svestka pgb za mě jsem vždy zkoušel jen iperf mezi APU a nějakým linuxem, a dávalo to kolem 940-960 Mbit/s. Velikost paketů jsem neřešil, bylo to v defaultu, takhle do hloubky jde možná kolega síťař, ne já 🙂
pgb svestka rozumím, celá propustnost routeru se odvíjí spíš od pps. Třeba ty optimalizace má kolega hotové.