kondour310 Moc prosím o radu trošku se trápím s RB133 kde jsem měl verzi 2.9.x - přes bridge (ether1 - wlan. etherxx) Queues mi běželo naprosto v pohodě vše bez problémů - grafy, omezování. Po upgrade na verzi 3.3 nebo 3.4 mi nejde u queues resp. neukazuje trafic u žádné IP a nejde ani omezovat. Proto prosím o radu jakým způsobem zprovoznit, kde dělám chybu. Děkuji :
maxik a z jakeho duvodu si na to cpal 3.4ku vyuzivas snad neco co 2.9 neumi? pokud ne doporucuju downgrade a drzet se verze ktera funguje spravne.
kondour310 Díky za info, problém jsem měl nějak s WPA2 šifrováním, jelikož se mi ztratilo úplně z profilů a zjistil jsem to až po 3 dnech když jsem měl asi 10 lidí připojenech aniž bych to věděl a nevím zda je to vlastnost 2.9 že není implantován WPA2 nebo nevím zda jsem ho nějakým způsobem odinstlaoval. Ale pokavad je i ve verzi 2.9 rád u ní zůstanu ale potřebuji nutně WPA2, protože zde mám nějaký 2 šílence kteří se učí nabourávat "wi-fi" a je to pro ně snadné rozšifrovat. Jen tedy poprosím kde stáhnout 2.9x verzi. Děkuji
maxik rek bych ze wpa2 umi jak 2.9 tak 3.0 kdyz mu tam das Wpa / Wpa2 2 klice a AES tak se na to nejspis vykasle, nejsem tedy expert pres zabezpeceni vim ze wep 64 se dal relativne snadno zlomit, wpa s aes to uz bude asi trochu horsi.
kondour310 Super dekuji, mě to právě šlo v pohodě ale nevím proč se mi to úplně ztratilo z nastavení, měl jsem tam jen na výběr WEP tak jsem tam právě dal 3.4, ještě jestli mohu poprosit o radu :), jakým způsobem provést nahrání zpět na verzi 2.9 přes ftp?
kondour310 Maxik pls, asi se mi to povedlo jen mě pořád zaráží v package list že tam nějaké výpisy souborů verze 3.4 tak právě nevím jestli je to správně nebo nee :(
maxik ze by tam zustalo neco z 3.0 ? pripadne v package ty 3 kovy nepotrebny odinstaluj, toto jsem jeste nevidel protoze jsem jeste nemusel downgradovat pac mam vsude 2.9
kondour310 No to jsem právě chtěl odinstalovat ale jaksi to nejde, že jsem to nenechal bejt :(, no napíše to schedule for uninstal ale po rebootu je to stále stejné :) a je vidět že je to takové vše na půl 2.9 či 3.4 rozhraní jak kde :)
maxik pekna haluz, co zkusit jeste 1x upgrade na jinou verzi 3 a zpatky co to udela ? nahral si tam pri tom downgradu normal kombinovanej balik 2.9.x pro MIPS / pro RB100?
maxik jsou tam 3.0 beta5 tusim je to pseudobridgovy klient maka to v pohode ale jelikoz vse ostatni se bude routovat tak to musim tez natroutovat abych mohl na AP zrusit bridge.
kondour310 Tak výsledek i po downgrade na 2.9.50 - výsledek žádný, stále 3.40 a dokonce bez Wireless :( toť dobrý