I když nyní nechávám trvání Aukcí jen několik málo dní, je prodej hrozně zdlouhavý. Někteří vydražitelé z neznámých důvodů vůbec nekomunikují i když dostanou věci věci za pakatel. Prodejem věcí rozhodně nezbohatnu (spíš naopak).
Prosby a zdůvodnění nabídky některým diskutujícím:
- Prosím aby nepřispívali ti, kteří vědí vždycky všechno nejlíp. Např. že věc není prodejná ani zadarmo, nebo že by jí v dnešní moderní době nasazoval do sítě jen blázen apod. Skutečně NIKDO o příspěvky oněch Ředitelů Zeměkoule nestojí.
- Těžko použitelné, i když nové funkční věci už dávno skončily ve sběrném dvoře (možná se mezi nabízenými ještě některé najdou, nechávám je zatím tam). Věřím, že z těch zbývajících lze mnohé v některých místech s úspěchem používat ještě mnoho let. Vyhodit je mohu vždycky, ale je mi líto lidského umu a mnoha hodin lidské práce do nich vložených.
Letos mi bude 72 a možná mi do ⚰ moc času nezbývá. Nechci se zbavovat věcí až do poslední chvíle.
Chci si ještě užít na kole v přírodě i mezi soupeři. Snad otevřou ještě otevřou nějaké závody. I když jsem jim to v žádném případě nepřál, jsou mnozí z mých největších soupeřů po smrti a tak mám stále větší šance na pohár v nějakém větším závodě v kategorii 70-smrt (už mám doma dva za druhé místo v Králi Šumavy 2019 75km a v Šumavském skimaratonu 2019 na 45km)
Záruční doba/dohodnutá cena:
- 1 týden/<150Kč/ks
- 1 měsíc/200-450Kč/ks
- 3 měsíce/500-999Kč/ks
- 6 měsíců/>1000Kč/ks
- 12 měsíců/>5000Kč/ks nebo soupravu
Záruka se nevztahuje na poškození atmosférickým přepětím nebo přepětím v datové či napájecí síti
Hledám stále nejvhodnější způsob nabídky. Teď pro změnu zkusím věci nabízet jinak:
- Zatím zjištěný seznam věcí je uveden níže. Je toho mnohem víc a seznam budu průběžně doplňovat nebo z něj ubírat úpravami
- Po změnách vždy seznam aktualizuji oznámením k tématu formou odpovědi z uvedením času aktualizace
- Můžete navrhovat pro vás přijatelné ceny jak veřejně tak PM
- Pro můj větší úspěch s výší ceny podle vlastního uvážení uvedu poslední navrhovanou cenu v seznamu. V případě, že se rozhodnu pro prodej, věc ze seznamu ji odeberu a začnu mailem nebo PM komunikovat s kupcem. Ve veřejné části prosím jen o návrhy ceny ke konkrétním věcem nebo dotazy k určitým věcem.
Průběžně aktualizovaný seznam prodávaných věcí
Mikrotik RouterBoardy
- nové
- 3ks RB911 Lite 5 dual

- 1ks RB411A

- použité
- 2ks RB600A přídavnou rozšiřující kartou s 8 miniPCI pro wifi karty
- 2ks Case pro RB600A s rozšiřující kartou s eth porty nebo s 8 miniPCI sloty pro wifi karty
- 2ks RB411
- 2ks RB493AH
- 5ks RB433AH
- desítky miniPCI WiFI karet 5GHz i 2,4GHz 802.11an 802.11bgn
Mikrotik PCI karty pro PC routery
nové
- RB44Ge 4xLAN 1Gbit/s

použité
- 2ks PCI karta do PC routeru se 4 miniPCI sloty pro wifi karty
- nějaké další PCI karty do PC routeru
Zdroje nové i použité (před případným vystavením faktury vyzkouším)
- 1ks nabíječ akumulátorů BKE JS-300-545/DIN2_CH_ODP 54,5V/300W s odpojovačem baterie na DIN lištu
- 1ks nabíječ akumulátorů BKE JS-75-275/DIN2_CH_ODP 27,5V/72W s odpojovačem baterie na DIN lištu
- Jsou to špičkové zdroje bez dálkové správy. Nejsou zrovna levné, ale mimořádně spolehlivé. BKE dodává i dražší zdroje s dálkovou správou přes webové rozhraní (Upozornění: některé typy mají jinak zapojené konektory než zdroje bez správy; podařilo se mi zdroj se správou odpálit, když jsem zdroje jen přihodil - v návodu o tom nebyla zmínka; naštěstí mi ho zdarma opravili a slouží dodnes)
- Všechny konektory k oběma zdrojům mám

- 2ks Mean Well AD-155B s výstupy 27,6V/5A a 27,1/0,5A pro trvalé udržování baterie - 1 zdroj s PC větrákem

- 1ks Mean Well AC-155B s výstupy 54V/2,7A a 53,5V/02A pro trvlé udržování baterie

- 1ks Nabíječka Meanwell 54V 4A (pro baterie 48V - 4 baterie 12V v sérii) s aktivním chlazením

- 6ks 24V/1250mA PoE 10/100Mbps, 230V na šňůru 2pin (jako ležatá 8)

- 3ks 24V/2,5A konektor, 230V PC šňůra

- 4ks 24V/5A konektor (u jednoho konektor není - mohu dodat konektor na připojení se šroubky) 230V 1x PC, 3x trojlístek)

Ubiquiti - nové, nepoužité
- 5ks Rocket M5 (4 v nerozlepené originál krabici, 1 v rozlepené za účelem fotografování) - už jsem je 2x měl v aukci, jeden člověk je 2x vydražil po 800Kč a pak dělal mrtvého brouka

Různé nové i nepoužité
- desítky pigtailů různého určení
19" 1U PC router Supermicro Mikrotik
- procesor Intel Xeon E3-1120u2 3,1GHz
- RAM 4GHz 1333MHz DDR3
- 2GB SDM SATA Disk Modules
- RouterOS X86 v.6.48.2
- 4+4 porty 1Gbit/s
- napájení 36-72V

Souprava zařízení pro připojení klientů přes rozsáhlé kabelové TV rozvody
ve velkých bytových domech nebo ve skupinách bytových i řadových domů 
- 1ks Wodaplug EOC Indoor Master EOC1121L
- 5ks klientská jednotka Wodaplug EOCSlave+Wifi EOC1121R4WL
Popis::
Jednotka Master:
- chová se jako bridge
- 1x CATV vstup - z anténního zesilovače nebo anténního slučovač
- 1x výstup do domovních rozvodů, který se může rozbočovači dělit do velkého počtu segmentů
- 1x LAN 10/100Mbit - připojení do internetu
- 1x LAN 10/100Mbit - web management, jednotku lez nastavovat přes webové rozhraní odkukudkoli
Klientské jednotky:
- 1x vstup z anténní zásuvky - WAN
- 4x LAN 10/100Mbps, 2,4GHz WiFi (standard 802.11n)
- management přes webové rozhraní
Souprava Wodaplug:
- princip přenosu je obdobný bezdrátové síti, s tím rozdílem, že výstup je namísto do antény připojen přes zcela jiný přizpůsobovací člen do anténního rozvodu
- lze s velkou výhodou využívat tam, kde chybí LAN rozvody a jejich natažení by bylo finančně náročné.
- rychlost přenosu dat až 600Mbit/s (modulace OFDM) - způsob modulace závisí na celkovém útlumu vedení mezi Master jednotkou a každým z klientů (délka vedení, útlum v rozbočovačích, konektorech apod.). Ověřená reálná rychlost TCP přenosu ve mnou provedené instalaci (délka vedení k nejvzdálenějšímu klientovu cca 55m, dva za sebou zapojené rozbočovače 1x3) byla vyšší než 92Mbps - tzn. že úzkým hrdlem přenosu rozhodně nebyl TV rozvod.
- maximální délka anténních rozvodů do 700-1500m
- vestavěné odrušovací členy a možnost regulace výkonu v TV rozvodech zcela eliminují rušení televizního signálu.
- stejné typy jednotek jsem osadil ve 3 podlažním rekonstruovaném bytovém domě s 8 byty, kde projektant zapomněl na datové rozvody. 1 klient je samostatném domě, do kterého je zaveden anténní rozvod z velkého. Celá síť má vlastnosti standardní LAN sítě 100Mbps.
- starší typ od téhož výrobce (bez možnosti regulace výkonu s použitím odrušovacích členů) je stále využíván ve velkém 5 patrovém bytovém domě s 64 byty v několika vchodech pro připojení 12 klientů v přízemí a nižších patrech, kam již nebylo možné husími krky protáhnout datový kabel. Dosažitelná reálná rychlost je u těch nejvzdálenějších zhruba 50-60Mbps. Nové zařízení není kompatibilní s tímto starším typem.
Antény:
- 1 ks anténa J&J Jirous JRC-24 MIMO použitá s novým přestavbovým kitem na 2x2 MIMO

K anténě mohu dát 2ks 0,5m pigtaly