viktornovotny Hele, ano, Summity mají svoje, ale včera jsme nasazovali 24 GHz L/H. Hodnoty lepší jak na kalkulačce, sedí vše v pohodě, zpoždění taky dobrý, za mě super. Na jednotce 2x ETH, 2x SFP a ještě svorkovnice na napájení 20-60V kde neřešíš polarizaci. Víc blbuvzdorný to snad ani nejde.
Bohužel, dost mimo jsou cenově antény..... A zkus si vzít někdy do ruky Summit a MP600X. Ta MP600X topí jak prase, Summit je studenej pořád..... Ano, řada SDV a větrák je legendární, ale tak, ne vše se povede no :-D
Jinak, co je na PoE amatérské? Já mám třeba všude PoE switche a na tom jednom místě, kde mám kvůli anténám a debilnímu přístupu Alcomu mě strašně sere, že musím řešit nějaký svorkovnice a podobný nesmysly.....
A i když MP600X umí PoE, tak zas žere 35W, což mi běžný switch nevezme :-) Kdežto Racom i Summit berou kolem 22W, takže pohoda a každých 10W se v měsíční ceně počítá :-)
No a nastavovat ATPC a ACM u Alcomy přes to debilní ASD? No, díky, ani náhodou... natož VLAN management. V Racomu i Summitu jedno zatržítko a jedna číslice. Nazdar. U Racomu dokonce pro obě jednotky naráz.... Až Summit zničí SMSC a umožní lehkou blbuvzdornost při nastavování (ano, změny kanálů nebo šířky pásma jsou občas dost zajímavá loterie), tak to bude za mě bezkonkurenční rádio.
Kazí to jen Bískové nenažranost, kdy přechod k jiným anténám stojí 4500 (kus plechu de facto....) a za nový 60cm antény chce už skoro 9000. To mi přijde jako naprostý nesmysl, když VanCo prodáválo Racom vždycky vč. 30cm antén nebo s minidoplatkem se 60cm...... Ještě že jde koupit Jirous :-)
Takže za mě Racom paráda (Ray2 jednoznačně nejuniverzálnější, Ray3 jsem zatím v ruce neměl), Summit taky super, ale Alcomu ani náhodou. Chápu, je to na vkusu každého soudruha, ale největší sračky byly vždycky jen a jen s Alcomou a vždycky tu žasnu, za jaký peníze se tu umí jeté spoje prodat......