svestka Management (využijí se jen VLANy), 8-16 portů metalika bez PoE, minimálně 1x SFP. Co byste doporučili? Díky.
Uberhajs84 svestka kdyby jsi chtěl mel bych tu EdgeCore ECS4100-12T, je na 230V a ja používám už jen s DC napájením.
s_a_m Měla by se vejít jakákoliv MK 112 ucho si musíš nechat vyrobit u jakéhokoliv zámečníka, nebo dát na polici. Pak se vejde Edge core řady 2100.
s_a_m Ale na 112 se to řeší ve switchy bohužel mám na nich problém když je někde zapnutý RSTP chovají se prapodivně 🙁 proto jsem návrh alternativu EC 2100 8+2. Jakákoliv 1xx má problém při zapntych vlanach a RSTP. Pokud nemáš zapnuty RSTP tak se chovají normálně. Proto se jich zbavuji.
gemb pgb ano alebo aj to tie ma nenapadlo, len k nim treba dokupit uchyt do racku. Es8 to ma v baleni.
pgb gemb pokud se nepletu (a hledám dobře), tak maximální rozteč 10" je 222mm a es8-150 má 235mm, takže je to nevyhovuje zadání. Pokud se pletu tak se omlouvám, ale mám es8-150 hromadu a je to "veliký"
s_a_m U Ubin. 5 portovej PoE 8 portovej PoE a 10 portovej PoE jsem za poslední rok zažil nepěknou věc po výpadku se chovali fakt divne ztratovali pomohl až další restart. Takže za mne bych nedoporučil, ale třeba EP16 běží ok.
pgb s_a_m 5xp a 8xp jo, to jsou tragické historické mrchy. To ze to ubnt rebrandovalo z tough switch 5/8 do řady edgeswitch byla hrozná chyba. Asi jim jich hodně zbývalo ve skladu. Novější řady jsou na tom mnohem lépe (až snad na sw problém kdy 10xp v jedné staré verzi ztrátoval)
mino Edge-Core ECS2100-10PE osobne pouzivam kvoli externemu zdroju, ktory vyhodim a napojim to priamo na 48V v racku, poe je uz len bonus, poe+ nepouzivam. Akurat treba policu 😀