Mi neřikej, že na point to point spoje mezi linuxem a mikrotikem je mikrotik nepoužitelnej
Jsem myslel, že se stále bavíme o Atheros XR. P2P mezi GNU/Linuxem a Mikrotik RoS samozřejmě realizovatelný je. Sám mám několik počítačů s GNU/Linuxem připojených na AP obsahující RoS.
... napadá mě tedy otázka.. do mikrotik jde nalejt normální linux? Dá se tam pak vrátit RouterOS?
No nebylo by od věci si ujasnit některé pojmy.
No potřebuju nahodit point to point spoj mezi mikrotikem a linuxem. Ostatní témata mi moc nepomůžou
No tak pokud jde o ten zaručeně nejjednodušší způsob, tak prostě nahoď na RoS na wifině mode=bridge a počítač s Linuxem na něj připoj(iwconfig wlan0 essid tva_sit)
Měl jsem problémy s linuxem pokud jsem zadal tu správnou kombinaci parametrů přes iwpriv nebo iwconfig, celej router pak lehnul na kernel panic. To se mi asi podařilo vyřešit vypnutím apic a acpi. Teď už to nedělá... Ale třeba notebook mi lehne do několika hodin pokud wpa_supplicant hledá sítě.
To se mi stávalo třeba u karty AR5007EG, jelikož na ni neexistoval oficiální ovladač a někdo splácal dohromady binární blob od Atherosů a MadWifi. Jelo to, to je pravda. Kamarád má však také Atherosku(oficiálně podporovanou) a zatím je plně spokojen.