No v praxi to takova sranda neni. Uz jen chytit handshake zabere nejaky cas.
Ale...stačí na klientovu anténu vypustit směrovkou dostatečné rušení, on odešle pár retry rámců, AP ho vykopne za a pak už je to jen otázka času, kdy se připojí znova. Což je u většiny AP hned.
Ale hlavni problem je prave, i v tom videu zmineny, slovnik.
Slovník? A RainBow tabulka by na to nešla?(Jsou šíleně rychlé a žravé - vyskoušeno)
Bez nej jsi nahrany, protoze i s Q6600 das jen cca 500 klicu za sekundu -- cca 39 bilionu let na vyzkouseni vsech moznych klicu.
Staří dobře volit obor. Já jsem si jednou chytnul NTLM paket mého kamaráda a jen tak na zkoušku si zvolil alphabetic small a šel se navečeřet. Než jsem vyšel ze dveří(cca 12sekund), tak jsem měl jeho heslo protože on chytrák ho měl jen 5znaků dlouhé. A ze zkušenosti mám, že téměř všichni uživatelé používajá jen Abecedu, popř. s čísly(opravdový borci ještě k tomu znaky #$.! - u nich už je to makačka). A teď ruku na srdce.
Najit si nejaky WEP, skoro kazdy v siti urcite nejaky zapadly ma. Mas prvni klice, poslouchas provoz, hledas hesla. Pak se vetsinou dostanes rychle tam kam chces. Neznam moc lidi co by meli skutecne paranoidni a bezpecnou cestou casto menena hesla.
Ono existují i bezpečnější metody než nějaké passphrase. U nás bohužel nemůžu vyzkoušet, protože stačí jen přepnout kartu do monitor módu a zapnout WireShark(a ještě teda filtrovat beacon frames, protože za 1 sekundu zapní dvě stránky přes celý monitor. Všesměrovka, Géčko s Atheros Extended Range a šestý kánal s beacon time snad 20ms - já bych opravdu někoho střílel, protože pak se prý nemáme jak rušit navzájem)