TTT
"Tím alternativní ISP nabízejí mnohem lepší služby" myslíte kulhavejch 30/10 na 5GHz (kolik zákazníků alternativců na něčem takovým běží ?), neschopnost protáhnout zálohovanou L2 přes svojí infrastrukturu, nulovou automatizaci, informační systémy na úrovni roku 2005 a nebo techniky, který neumí zákazníkovi popsat rozdíl mezi 802.11n a ax ?
P.S. Nechci bejt zlej, ale o stavu alternativního trhu mám myslím docela slušnej přehled a stav znám. Je tu pár společností, který fakt makaj, maj nějakej cíl a dělaj to skvěle, ale dost se jich veze ve stagnaci a žijou z úspěchu, kterej udělali v jiný tržní situaci před 10+ lety. A velká trojka + ČEZ nabízí solidní služby aktuálně za zajímavý peníze.
Co mám dělat v situaci, kdy před barákem leží trubka, ale alternativci asi nestojí za to jí zafouknout a dokopnout ty 3 metry a nabízí 100Mbps na 60Ghz za 4 kila plus instalák a vedlo toho VDF/UPC nabízí 1000/60 za 220 Kč s garancí ceny po celou dobu trvání smlouvy.
U mě na vsi mi aktuálně alternativci nabídnou 100, 100 a 30 s tím že 2 z těch nabídek jsou jen na papíře a reálně se sem nedostanou a já se můžu leda tak modlit ať ten CETIN, případně někdo jinej tady něco postaví.
Nebo když mi technik při instalaci není schopnej říct, jakým způsobem dostanu IPv6 adresu a jakej prefix mi daj. A když volá nadřízenýmu, tak pohoří oba a jejich hotline je na tom úplně stejně.
Já bych tak optimistickej s těma "super-duper" službama nebyl.